• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

03.09.2022

20:02

LEGENDARNIM FIĆOM U BOLJI ŽIVOT! Za mladence Tijanu i Filipa nije bilo dileme, njihov auto je ZVEZDA SVADBENOG VESELJA (FOTO)

RINA

Vesti

LEGENDARNIM FIĆOM U BOLJI ŽIVOT! Za mladence Tijanu i Filipa nije bilo dileme, njihov auto je ZVEZDA SVADBENOG VESELJA (FOTO)

Podeli vest

Nekadašnji kralj svih puteva i jedan od najvoljenijih simbola bivše Jugoslavije čuveni "fića" proizveden je u Kragujevcu pre skoro pola veka

Jedan je od retkih automobila koji je ušao u legendu i za njega se kaže da ima dušu. Danas se retko može sresti na drumovima, ali kad god se pojavi prava je atrakcija. Poslednjih meseci "fića" je postao prava zvezda na svadbenim veseljima, jer se mladenci umesto raskošinih i skupocenih limuzina odlučuju voziti upravo u njemu. Upravo ovaj vanremenski četvorotočkaš bio je izbor Tijane i Filipa iz Prislonice.

Foto: RINA

 

- Želeli smo da taj dan bude poseban i zaista jeste, izbor "limuzine" tome je poprilično doprineo. Sam fića po sebi je lep automobil i nismo ga mnogo dekorisali, tu je bila samo jedna mašna, malo zakačenih konzervi, ništa nismo preterano hteli. On je sama po sebi dovoljno autentičan i obeležio je taj naš dan, i bio je pun pogodak da učinimo da to nešto bude malo drugačije za taj naš dan - kazala je za RINU Tijana Popović.

A da putovanje ovih mladenaca bude nezaboravno i sigurno, na tome je radio Dejan Marković, mehaničar iz Trbušana koji je strastveni ljubitelj fića. On ne samo da poznaje svaki njen originalni šaf, već i njenu dušu.

Foto: RINA

 

Nekada je ovo bilo glavno prevozno sredstvo sa kojim su se ljudi prevozili od tačke A, do tačke B. Međutim, sada je se to neko vreme okrenulo ko god da je imao ovakav jedan primerak automobila od pre pola veka, on je čuva i drži je u nekoj garaži a ja sam jedan od njih - rekao je Dejan.

On je svoju zelenu kako kaže limuzinu opremio tako da bezbedno jezdi čačanskim ulicama, ali i na otvorenim putevima.

- Na njemu je sve originalno, od prednjih i zadnjih trapova , ubacio diskove za kočenje, izbacili smo đuntu sa sitnim nutom i ubacili homokinetičke zglobove od zastave 101, da nas negde ne bi izneverila, prepravio sam sve ono što je na stario atomobilima bio problem - istakao je mehaničar.

Foto: RINA

 

Na ovoj ljuto-zelenoj mašini kako joj Dejan od milošte tepa, zadržan je originalni enterijer, što podrazumeva i jedinstven klima uređaj.

- U njoj je fabrička klima, što znači koliko brzo auto ide, toliko ćete se i brzo rashladiti i ono što je bitno da vozača glava ne može da zaboli a samim tim nema ni problema - zaključio je Marković.

Foto: RINA

 

Ovakav auto u bivšoj Jugoslaviji bio je statusni simbol, mnoge generacije su na ovoj mašini naučili da voze i dostigli neverovatne kilometraže, a šta je sve u nju moglo da stane to je za rubriku verovali ili ne.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set