• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

08.09.2022

12:39

PENZIONERI IGRALI KAO OMLADINCI! Kikinđani pobednici prve Regionalne olimpijade (FOTO)

printscreen

Vesti

PENZIONERI IGRALI KAO OMLADINCI! Kikinđani pobednici prve Regionalne olimpijade (FOTO)

Podeli vest

Kikindska ekipa pobednik je prve Regionalne olimpijade penzionera Severnobanatskog okruga, koja je u sredu, u SC „Jezero“, okupila 30 takmičara iz Ade, Kanjiže, Novog Kneževca, Sente, Kikikinde i Čoke

Kikinđani su se ukupnim brojem osvojenih bodova plasirali za Olimpijadu koja će krajem septembra biti održana u Vrnjačkoj Banji.

Uprkos svom trećem dobu kome pripadaju, lagano i odmereno, podeljeni u šest ekipa, penzioneri su se nadmetali u četiri discipline i tako pokazali da su godine samo brojke.

Pikado, ubacivanje lopte u koš, šutiranje lopte u fudbalski go i štafeta 4 puta 4 u brzom hodanju, doneli su domaćinima pobedu, a gostima jedno novo iskustvo. 

Foto: V.N.

- Naša ekipa učestvovala je na dosta regionalnih sportskih takmičenja u drugim sportskim disciplinama i to nam puno znači, jer penzioneri nisu isključeni iz društvenog života, žele da se takmiče i druže. Udruženje ima 1.300 članova od 2.600 penzionera u Novom Kneževcu, što je polovina osoba trećeg doba -rekla je Milena Grubor, predsednice Udruženja penzionera iz Novog Kneževca.

Prva Regionalna olimpijada penzionera Severnobanatskog okruga organizovana je u saradnji sa Savezom penzionera Srbije (SAPENS) i Vojvodine (SPV) pod motom  „Sportom i rekeracijom  za bolje zdravlje građana trećeg doba“, a a cilj je da se ubuduće omasovi.

Foto: V.N.

- Za razliku od prethodnih Olimpijada, ubuduće će biti obuhvaćen veću broj penzionera, kako bi se širom Srbije poslala poruka, a to je da građani trećeg doba treba da se bave sportom i rekeracijom, što i jeste moto takmičenja. Na taj način pozitivno utiču na svoje zdravstveno stanje-kaže predsednik Udruženja penzionera Kikinde, Milan Periz.

Kikinđani će 28. septembra učestvovati na finalnoj olimpijada gde će se okupiti pobednici svih regionalnih takmičenja, a očekuje se dolazak njih oko 600.

Penzioneri u Srbiji neaktivni

Podaci SAPENS-a su poražavajući, iako činimo sve da što veći broj penzionera obuhvatimo sportom i rekreciju, rekao je  Periz koji je uključen u rad ove organizacije.

- Srbija je na samom začelju kada je u pitanju bavljenje fizičkom aktivnošću osoba trećeg doba, na evropskom i svetskom nivou. Postoji istraživanje koje govori da bi  za oko 30 odsto bili manji redovi u bolnicama i utoliko bi se podigao nivo zdravstvenog stanja građana, ukoliko bi se intenzivnije bavili sportom i rekreacijom primerenom zdravstvenom stanju-istakao je Periz.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set