• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.09.2022

19:09

MALO PREDAHA OD KIŠE, A ONDA... Meteorolog Đurić objavio najnoviju prognozu: Za vikend nas očekuje NOVI POTOP!

Tanjug

Vesti

MALO PREDAHA OD KIŠE, A ONDA... Meteorolog Đurić objavio najnoviju prognozu: Za vikend nas očekuje NOVI POTOP!

Podeli vest

U celoj Srbiji danas su se smenjivali oblaci, sunce, a bilo je i pljuskova. Vremenski rolerkoster se očekuje i narednih dana

- U toku večeri, u noći između utorka i srede, do severa i zapada zemlje je stigao hladni front iz oblasti Alpa, uz skretanje jugozapadnog vetra na severozapadni, i u sredu je na severu i zapadu Srbije doneo svežije i promenljivo oblačno vreme, a na jugu i istoku sunčano i toplo, uz jugozapadni vetar - objavio je meteorolog Đorđe Đurić.

Prema njegovim rečima maksimalna temperatura koja nas očekuje narednih dana biće od 18°C na severozapadu do 28°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 27°C. U toku dana vetar će i na severu Srbije biti u skretanju na jugoistočni.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

- U četvrtak i petak biće pretežno sunčano i relativno toplo, povremeno uz umerenu oblačnost, samo se na severu Srbije ponegde očekuju pljusak sa grmljavinom. Duvaće umeren do jak jugozapadni vetar. Maksimalna temperatura u četvrtak od 23 do 27°C, u Beogradu do 25°C, a u petak od 24 do 28°C, u Beogradu do 27°C – kaže Đurić.

Za vikend će Srbija biti pod snažnim ciklonskom aktivnošću, pa će doći do novog pogoršanja vremena sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Prvog dana vikenda biće toplo, uz temperature preko 25°C, na istoku i jugoistoku Srbije i do 29°C, dok se u Vojvodini očekuje svežije, temperatura oko 20°C.

Foto: printscreen

Đorđe Đurić, meteorolog

Drugog dana vikenda prodor hladnog fronta doneće i pad temperarure, pa se uz kišu i pljuskove sa grmljavinom očekuje da jugozaapdni vetar bude u skretanju na severozapadni.

Početkom sledeće sedmice svežije, uz maksimalne temperature koje neće prelaziti 20°C.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set