• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

28.10.2022

17:07

DIVLJAŠTVO U NIŠKOM SELU! Nesrećnom psu zapalili rep (FOTO/VIDEO)

D.K.

Vesti

DIVLJAŠTVO U NIŠKOM SELU! Nesrećnom psu zapalili rep (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Za sada nepoznata osoba ili više njih divljački se iživljavala nad napuštenim psom u niškom selu Gornji Matejevac. Kako tvrde iz Udruženja „Pit“ koje će ovim povodom pokrenuti postupak zbog zlostavljanja i mučenja životinja, pas je zadobio teške opekotine na repu zbog čega je neophodna amputacija.

Akteri monstrouznog maltretiranja bespomoćne životinje za sada su nepoznati a o ovom slučaju obaveštena je i niška policija.

Nina Krstić, advokat Udruženja „Pit“ kaže da su obaveštenje o povređivanju psa dobili od meštana Gornjeg Matejevca.

- Nama je rečeno da su neka maloletna lica iz tamošnje osnovne škole pokušala da zapale psa tako što su mu potpalili rep. Ko je sprečio da životinja cela izgori ne znamo, verovatno je neko reagovao, uglavnom pas je veterinarski zbrinut. Pretrpeo je teške opekotine o kojima postoji veterinarski izveštaj, životinja dobija terapiju kako bi se stabilizovala da bi rep mogao da joj  bude odstranjen – objašnjava advokatica.

Dodaje, da je po njenim saznanjima direktor škole u Gornjem Matejevcu obavestio policiju o teškom incidentu.

- Očekujemo da se u rasvetljavanje ovog događaja uključi policija a ja ću po pribavljanju svih saznanja postupati u ime udruženja koje zastupam – kazala je Krstić.

Međutim, Ratomir Živković  direktor OŠ „Karađorđe“ u Gornjem Matejevcu negira da su njegovi đaci povredili psa.

- Prema mojim saznanjima taj pas je zadobio te povrede pre nekoliko dana. Jedna žena iz sela ga je svuda tražila, dolazila je i kod nas u školu i raspitivala se da li smo ga videli a učiteljici je ostavila broj da joj se javi ako ga neko od nas zapazi.  Naši đaci su ga prekjuče primetili kod seoske prodavnice i pozvali učiteljicu a ona je o pronalasku psa obavestila tu ženu koja ga je tražila. Ona je došla, stavila mu povodac i odvela ga – navodi Živković.

Priznaje da je bio veoma iznenađen kada je saznao da je ta žena za zlostavljanje psa osumnjičila njegove đake.

- Odmah po saznanju o navodnoj umešanosti naših učenika u taj incident sazvali smo tim za zaštitu od nasilja i razgovarali sa tom decom. Oni su kazali da nisu povredili psa,  ne verujem da su lagali, to su učenici trećeg i četvrtog razreda. Nije mi jasno odakle tom udruženju saznanja da su naši đaci hteli da zapale psa, jer niko nema pouzdana saznanja kada se i kako to desilo. Obavestio sam školskog policajca iz Policijske stanice „Pantelej“, mi smo uradili što je do nas, ostalo je na njima – zaključio je Živković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set