• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

30.11.2022

10:50

DEDA ANDRIJINO BOGATSTVO SU 11 PRAUNUKA! Najstariji Novosađanin napunio 102. godine

S.K.

Vesti

DEDA ANDRIJINO BOGATSTVO SU 11 PRAUNUKA! Najstariji Novosađanin napunio 102. godine

Podeli vest

Zvanično najstariji Novosađanin je Andrija Kovačević, koji je juče napunio ni manje, ni više, nego 102. godine života

Njegova supruga Sofija ima 92, a u braku su od sada već davne davne 1949. godine, pa su nedavno dobili titulu supružnika sa najdužim bračnim stažom u akciji novosadskog Crvenog krsta „ Sunčana starna života“.

Tradicionalno, pred kraj godine, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić posetio je zvanično najstarijeg sugrađanina Andriju i poželeo mu dobro zdravlje i sreću.

- On i njegova supruga Sofija su najstariji bračni par u Novom Sadu i već 74 godine su najjači životni oslonac jedno drugom. Oni treba da su uzor svima nama, jer kako kaže deka Andrija, uprkos svim izazovima koje godine nose, uz optimizam, treba slaviti život. Poštujmo naše starije, jer njima dugujemo ovo danas, i ugledajmo se na njih! – napisao je gradonačelnik Đurić na svom Instagram profilu.

Kovačevići su iz Hercegovine u Novi Sad su stigli posle početka građanskog rata u BiH, početkom devedesetih godina prošlog veka. Njihov savet za dug bračni život je supružnici treba da znaju „ kad treba da popuste“. Imaju troje dece, sedmoro unučadi i 11 praunučića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set