• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.12.2022

10:57

SPREMITE SE ZA TEMPERATURNI ŠOK! U petak i subotu i do 17 stepeni, a onda dolazi do preokreta - Evo kakvo nas vreme očekuje narednih dana

Printscreen

Vesti

SPREMITE SE ZA TEMPERATURNI ŠOK! U petak i subotu i do 17 stepeni, a onda dolazi do preokreta - Evo kakvo nas vreme očekuje narednih dana

Podeli vest

Košava će danas oslabiti i prestati, ali nas očekuje naoblačenje sa kišom i manjim padom temperature, prognozira meteorolog Ivan Ristić

Prema prognozi meteorologa Ristića od polovine decembra nas očekuje jače zahlađenje i prvi ledeni dani.

- U sredu i četvrtak, 08. i 09. decembra, biće oblačno povremeno sa kišom i slabim vetrom. Najviša dnevna temperatura kretaće se od 5 stepeni Celzijusa na severu do 14 stepeni Celzijusa na jugu zemlje- kaže naš sagovorinik i dodaje da će petak i subota biti natprosečno toplo:

- U petak i subotu, 09. i 10. decembra, pretežno oblačno, kišovito i toplije. Najviša dnevna temperatura u manjem porastu i kretaće se od 10 do 17 stepeni Celzijusa. Južni i jugoistočni vetar ponovo će biti u pojačanju ali ne toliko kao prethodnih dana.

Foto: Informer DN

Meteorolog Ivan Ristić

Od nedelje zahlađenje

Kako objašnjava meteorolog od nedelje 11. decembra očekuje nas prvo jače zahlađenje i pojava snega.

- U nedelju, 11. decembra, popodne stiže prvo jače zahlađenje koje će usloviti osetniji pad temperature i pojavu snega u većem delu zemlje. U ponedeljak, 12. decembra, pretežno oblačno, vetrovito, uz pojačan severozapadni vetar, hladno, povremeno sa snegom. Maksimalna temperatura u padu za oko 10 stepeni i kretaće se od 0 do 4 stepena Celzijusa. Ovo zahlađenje ujedno označava i početak znatno hladnijeg vremena tokom druge polovine meseca.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ledeni dani

Ristić napominje da će druga polovina meseca biti znatno hladnija od prve, a da nas prema sadašnjim izgledima vremena u novogodišnjoj noći očekuje sneg.

- Druga polovina decembra biće znatno hladnija od prve i najviše dnevne temperature biće od 0 do 5, a najniže od -5 do 0 stepeni Celzijusa. Ukoliko bude i većih snežnih padavina treba očekivati i ledene dane kada temperatura ne prelazi 0 stepeni Celzijusa. Ima velike šanse da novogodišnju noć dočekamo u belom u pravom zimskom ambijentu.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set