• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.T.

08.12.2022

10:50

FANTOM FEST SE ODOMAĆIO U VRANJU! Otvoren deseti festival pantomime, neverbalna komunikacija GOVORI MNOGO!

S.T.

Vesti

FANTOM FEST SE ODOMAĆIO U VRANJU! Otvoren deseti festival pantomime, neverbalna komunikacija GOVORI MNOGO!

Podeli vest

U Pozorištu ,,Bora Stanković” zamenica gradonačelnika Vranja Zorica Jović otvorila je jubilarni, deseti po redu Međunarodni festival pantomime - „P(h)antom fest“.

- “Fantomfest” postao je tradicionalan i ima izuzetan značaj za naš grad. Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih ima apsolutnu podršku grada, ne samo kroz sufinansiranje projekata već u svakom smislu. Deset godina je rada i postojanja ovog festivala na naše veliko zadovoljstvo i ovo je zaista značajan jubilej.

Predstave koje su nastale u produkciji Fantomfesta ostvarile su značajne uspehe, ne samo u Srbiji, već i na svetskim festivalima.

Koristim priliku da se posebno zahvalim profesionalnom pantomimičaru i glumcu iz Skoplja, Trajčetu Gjorgijevu koji je sve ovo vreme pružao maksimalnu podršku članovima Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih.

Na taj način stvoreni su temelji i pokazano je da neverbalna komunikacija može članovima ove organizacije pomoći da čujućim ljudima stave do znanja koje su njihove potrebe, želje, osećanja.

Foto: S.T.

 

Gradsko rukovodstvo će i u narednom periodu pružati potpunu podršku Međuopštinskoj organizaciji gluvih i nagluvih i pomoći u ostvarivanju svih potreba njenih članova - rekla je zamenica gradonačelnika.

Na otvaranju je govorio direktor festivala Nebojša Novković, koji se zahvalio na podršci i istakao da je sa ovakvom koncepcijom ovaj festival jedinstven u svetu i da će se zbog toga nastojati da bude sve bolji.

Od ove godine, a povodom značajnog jubileja, uvedena je nagrada- plaketa Zlatni Fantom i ona je dodeljena reditelju festivala Trajčetu Gjorgijevu.

Nakon obraćanja, zamenica gradonačelnika Zorica Jović, direktor festivala Nebojša Novković, reditelj Trajče Gjorgijev i Snežana Simonović, sekretarka Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih izveli su kratku pantomimičarsku tačku presecanjem zamišljene vrpce što je označilo
početak festivala.

Odmah nakon otvaranja odigrana je predstava „Tihi gambit“ u režiji Trajčeta Gjorgijeva, u kojoj su nastupili članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih iz Vranja.

U četvrtak, 8. decembra, Vranjancima će se predstaviti rumunski umetnik Paul Čimpojeru, predstavom „Homo Americanus“.

Poslednjeg dana festivala, u petak, 9. decembra, biće izvedena predstava Damira Dantesa iz Švajcarske, pod nazivom ,,Muškarci su drugačiji, žene još više”.

Organizator festivala je Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih, uz podršku Grada Vranja i Ministarstva kulture Republike Srbije. Ulaz na sve predstave je besplatan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set