• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Jović

17.12.2022

15:53

BORANI APELUJU, POMOZIMO MALOJ NIKOLINI! Otkriće teške bolesti promenio je njen život u korenu, ali ONA  NIJE PRESTALA DA SE  BORI (FOTO)

Borci za Bor

Vesti

BORANI APELUJU, POMOZIMO MALOJ NIKOLINI! Otkriće teške bolesti promenio je njen život u korenu, ali ONA NIJE PRESTALA DA SE BORI (FOTO)

Podeli vest

Malena Nikolina Josić iz Bora , od pre par godina bije svoju najveću bitku, bitku za život

Devojčica i njeni roditelji majka Ivana i otac Dragan, nisu ni slutili da će ih ovako nešto snaći, jer je dete imalo bezbrižno detinjstvo kao i njeni vršanjaci.

U jesen 2017.godine , kada je Nikolina krenula u drugi razred Osnovne škole u Boru , radovala se svakom odlasku , igri i druženju sa drugarima.Međutim, odmah nakon proslave svog osmog rođendana, dogodilo se nešto što je ovoj porodici preokrenulo život u trenutku.

Majka Dragana primetila je kod devojčice oteklinu sa desne strane grudnog koša, za koju su roditelji u prvom trenutku mislili da je Nikolina dobila nekim nesmotrenim udarcem u igri sa decom. Međutim, preventivno su otišli lekaru u Boru. Urađene analize pkazale su da se radi o nečem mnogo ozbiljnijem. Nikolina je dobila tumor, takozvani Ewing sarkom sa lokalizacijom na 8 rebru sa desne strane grudnog koša.

Foto: Borci za Bor

 

Tada je krenula borba kako ove malene devojčice tako i njenih roditelja. Nakon primljenih šest ciklusa hemijoterapija , osetio se boljitak i Nikolina je prvu bitku dobila u novembru naredne godine , jer su rezultati pretraga koji su rađeni u decembru i februaru 2018. godine na kontrolnom pregledu bili dobri.

- Nakon svega Nikolina Josić, naša mala sugrađanka otputovala je u n Nemačku u Štutgard na još neka nispitivanja i magnetnom rezonacom, uočene su promene na levom plućnom krilu.

Urgentno je urađena operacija u junu 2019 . jer su se pojavile metastaze. Tokom proteklog meseca ove godine , uočeno je još promena u grudnom košu , što iziskuje dodatno sistematsko lečenje ali za koje su potrebna velika novčana sredstva , koja porodica devojčice ne može sama da iznese.

Inače, kolike su to muke ,majka Dragana ističe da su tri puta ,,umirali,, jer se nakon boljitka sve ponovo vraćalo , pa su roditelji i fizički i psihički bukvalno razoreni od nemoći. Međutim, predaje nema i oni veruju i nadaju se kao i svi mi samo najboljem, pa smo zbog toga rešili da podignemo bukvalno ceo grad na noge kako bi se što hitnije sakupio novac, kako bi Nikolini bila uradjena još jedna dodatna operacija u Nemačkoj, kaže za Informer, Dalibor Jović iz udruženja Borci za Bor.

Kako kaže Jović, Humanitarna akcija je pokrenuta a naš cilj je bio da probudimo svest i kod kineskih radnika Kompanije Zi Đin u Boru koju su uz nas, građana Bora krenuli da prilažu koliko ko može kako bi se neophodna novac što pre sakupio. Upisivanje na spisak svih koji žele da pomognu nalaziće se u Borskoj gradskoj bolnici po odobrenju direktorke ove Ustanove navodi Dalibor Jović .

Foto: Borci za Bor

 

Inače, iza ovog udruženja je mnogo ovakvih akcija kojima su ovi humanotarci pokazali veliko srce u spasavanju ljudskih života. Pre dve nedelje svojom akciojom sakupili su 3. miliona dinara takođe za malog Boranina, Viktora Pavlovića koji takođe boluje od veoma teške bolesti I koga ovih dana očekuje operacija u Beogradu.

Da će ljudi dobre volje, preduzeća , ustanove biti i ovoga puta naž visokom zadatku i pomoći da još jedan mali život nastavi dalje, u Udruženja Borci za Bor duboko veruju, iako je nephodno da se za operaciju Nikoline Josić prikupi 120. 000 evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set