• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

19.12.2022

16:13

STEFANU STIGLI PRAVI KAKO I PETAO! Deda Mraz je počeo da ispunjava želje mališanima u Kikindi! (FOTO)

Informer

Vesti

STEFANU STIGLI PRAVI KAKO I PETAO! Deda Mraz je počeo da ispunjava želje mališanima u Kikindi! (FOTO)

Podeli vest

Više od 5.000 novogodišnjih paketića Deda Mraz u pratnji Snežne kraljice odneće do kraja godine na adrese kikindskih mališana, ali i dece u okolnim selima, i ispuniti im želje

U društvu sa gradonačelnikom Nikolom Lukačem, vesela družina u rukama punim poklona, započela je svoju misiju i zakucala ove godine, prvi put, na vrata četvorogodišnjeg Stefana Stankovića, koji je imao jednu od najneobičnijih pristiglih novogodišnjih želja - da dobije petla i kokošku.

Jedinstvena povorka Deda Mraz, Snežna kraljica i gradonačelnik Nikola Lukač, zakucali su na vrata mališana kojem su uručili praznični poklon - jedan od do sada najneobičnijih, jer Stefan je poželeo da u svom dvorištu ima petla i kokošku. Sjaj u očima i uzbuđenje od dolaska maskirane družine u njegov dom, videli su se na Stefanovom licu. Njegovoj sreći nije bilo kraja, pa je stidljivo odgovorio na pitanje, zašto je poželeo ovaj neobičan poklon.

- Zato što volim - rekao je ovaj četvorogodišnjak.

Foto: Informer

Njegov otac, Aleksandar Stanković, otkrio je da je mališan pe četiri meseca poželeo koku i kokošku, jer su ranije držali živinu u dvorištu, koju su morali da sklone.

- Pored mene je zavoleo pernate životinje, jer držim i golubove - kaže Stefanov otac.

Majka Jelena dodaje da su u pismu Deda Mrazu naveli detetovu želju, ali su, ipak, očekivali igračku. 

- Međutim, pozitivno smo iznenađeni, i hvala od srca lokalnoj samoupravi. Stefan se oduševio kad je čuo da će mu Deda Mraz ispuniti želju - dodaje mališanova majka.

Foto: Informer

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač istakao je da će svako dete koje je ubacilo pismo u prazničnu kutiju želja na gradskom trgu,  biti ispoštovano. Ove godine ih je bilo najviše do sada, više od 5.000. Kikinda je prvi grad u Srbiji koji je pre deset godina započeo ovu lepu tradiciju, a osmesi i sreća na licima mališana kada im se želja ispuni motiv su lokalnoj samoupravi da zajedno sa donatorima, nastavi da stvara prazničnu čaroliju.

- Nastavljamo tradiciju. Evo, već deseti put Deda Mraz, zajedno sa Snežnom kraljicom i vilenjacima pruža prazničnu čaroliju mališanima. Prv put ove godine zakucali smo na vrata mališana Stefana koji je imao neobičnu želju. Osmeh na njegovom licu, ali i druge dece, njihovo iznenađenje i negovanje novogodišnje magije koja ogreje dečija srca, je motiv lokalnoj samoupravi da im obezbedimo najbolje uslove za život - rekao je Lukač.

Foto: Informer

Nikola Lukač

Pored petla i koke koji od danas  trčkaraju dvorištem porodice Stanković, neobične želje od zlatne medalje, bokserske rukavice do vaterpolo lopte, imali su i drugui mališani. Među brdom pisama sa novogodišnjim željama, ima i tužnih molbi. Najvažnije je od svega što je većina njih realna, kaže Lukač.

Foto: Informer

I devetogodišnja Anđela Mijandžić obradovala se poklonu koji joj je izmamio osmeha nalice. Satura lutka biće od danas u njenim rukama, jer je želja postala stvarnost. Narednih dana Deda Mraz i Snežna kraljica imaće pune ruke posla. Čeka ih raspodela drugih poklona i ispunjenje želja malim Kikinđanima - da sa osmehom na licu zajedno zakorače u novu i nadamo se, bolju godinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set