• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: LJ.S.

23.12.2022

20:49

ALBANCI OTIMAJU I PO CENTRALNOJ SRBIJI! Meštani kuršumlijske i podujevske opštine ogorčeni! SVE NAM POSEKOŠE!

Vesti

ALBANCI OTIMAJU I PO CENTRALNOJ SRBIJI! Meštani kuršumlijske i podujevske opštine ogorčeni! SVE NAM POSEKOŠE!

Podeli vest

Poslednjih nedelju dana u ataru kuršumlijskog sela Rastelnica Albanci sa KiM danonoćno bespravno seku šumu. Oni idu toliko daleko da su stigli do glavnog puta ka Lukovskoj banji, na četiri kilometara daleko od administrativne linije između kuršumlijske i podujevske opštine.

To je potez koji je duboko u kuršumlijski kraj.
Malobrojni meštani ovog sela su očajni i nemoćni, kao i šumari. Svakodnevno se prijavljuje bespravna seča šume, ali pomaka nema.


- Tokom čitavog dana oni seku, a onda noću vuku. Evo i sada se čuju traktori - kaže Uroš koji živi u Kuršumliji, a u Rastelnici ima kuću.


On dodaje da šumar koji je zadužen za ovaj kraj svakodnevno prijavljuje bespravnu seču.
- Vi ne znate koja je to strahota, jer seku sva najbolja i najzdravija stabla. To niko ne može da veruje, dok se lično ne uveri. Mi ne smemo ni da priđemo tom području, a šumar ide kada utvrđuje štetu samo uz pratnju - objašnjava situaciju naš sagovornik.


I ostali meštani ovog planinskog kraja su očajni i ne znaju kako da spreče krađe. Najgore u svemu je što su šumokradice došle do glavnog puta.


Ova situacija je karakteristična poslednjih godina i šumokradice su bukvalno obrstile šume duž administrativne linije između uže Srbije i južne srpske pokraine Kosova i Metohije. Neretko se događa da iz vatrenog oružja pucaju na policijske patrole. U određenim periodima se „primire“ ali onda krene nova navalica. Tako je poslednjih dana.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Hmmm

pre 1 godinu

Ako bre... Open Balkan . Uskoro prodajem kuću , najradije šiptaru ! Napredno !

Jovana

pre 1 godinu

Nije mi jasno zašto država tamo ne pošalje "kobre"??? Čuče, čekaju, imaju vežbu uživo, pohvataju bandu, unište im sredstva i ljudima tamo srede živote... I svima dobro...

zora

pre 1 godinu

Drzava zna sta se dogadja i do sada nije iznela plan za sprecavanje terorista za devastaciju nasih suma. Postavite strazau celom duzinom linije i hapsite lopurde koje niko ne kaznjava.

Abe

pre 1 godinu

Pa dobro gde su te snage bezbednosti (vojne i policijske) u kopnenoj zoni bezbednosti? Ako šiptari rade to kako piše da rade, onda pomenute snage bezbednosti ne obavljaju svoje zadatke zbog kojih i jesu tamo.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set