• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Lepote Srbije

10.01.2023

17:39

ZABORAVITE ZLATIBOR, KOPAONIK, OVA SRPSKA PLANINA POSTAJE NOVA ATRAKCIJA!? Pokrenuta zaštita kako bi priroda ostala netaknuta

Vesti

ZABORAVITE ZLATIBOR, KOPAONIK, OVA SRPSKA PLANINA POSTAJE NOVA ATRAKCIJA!? Pokrenuta zaštita kako bi priroda ostala netaknuta

Podeli vest

Ministarstvo zaštite životne sredine pokrenulo je zaštitu dela Divčibara kao zaštićenog staništa

U informaciji objavljenoj na službenom sajtu navodi se da će Divčibare biti zaštićeno prirodno područje druge kategorije. Navodi se da je područje predloženo za zaštitu deo prostrane planinske površi i da je ostatak nekadašnje Velike divčibarske tresave koja je danas svedena na uski prostor u okruženju turističkog centra.

Divčibare su u središnjem delu planine Maljen, a administrativno pripadaju teritoriji grada Valjeva.

Navodi se da je područje predloženo za zaštitu deo prostrane planinske površi i da je ostatak nekadašnje Velike divčibarske tresave koja je danas svedena na uski prostor u okruženju turističkog centra.

Dodaje se da su sa stanovišta potreba i ciljeva zaštite prirode, vlažna staništa na Divčibarama značajna za očuvanje na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Plan je zaštita više od 50 hektara, od čega je preko polovine u državnom, odnosno javnom i društvenom vlasništvu.

Studiju zaštite ovog područja dostavio je Zavod za zaštitu prirode Srbije.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set