• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.01.2023

16:56

KAKO JE NASTALA POBEDNIČKA FOTOGRAFIJA NA KONKURSU "NAŠA NAJLEPŠA SRBIJA" I ŠTA SU OČEKIVALI DOBITNICI NAGRADA?!

Tanjug

Vesti

KAKO JE NASTALA POBEDNIČKA FOTOGRAFIJA NA KONKURSU "NAŠA NAJLEPŠA SRBIJA" I ŠTA SU OČEKIVALI DOBITNICI NAGRADA?!

Podeli vest

Dvadesetdevet autorskih fotografija objavljenih tokom trajanja konkursa "Naša najlepša Srbija" predstavljeno je na izložbi u Palati Srbija, a pobednička fotografija, koja je imala najviše lajkova na Instagramu je delo autorke Dragane Macure.

- Ideja je nastala na putovanju, na jezeru Perućac. Ta fotografija je spontano nastala. Družili smo se na toj prelepoj terasi, pili vino i degustirali palačinke - rekla je Macura za Tanjug. 


Kaže da je za konkurs saznala preko instagram profila budućnostsrbijeav, kada je poslala par fotografija, među kojima je bila i pobednička. 
- Na nekom narednom putovanju uslikaćemo neko prelepo domaćinstvo i poslaćemo na naredni konkurs - obećala je Macura.


Nagradi se nije nadala Sanja Stoilković iz Kosovske Kamenice na čijoj slici je predstavljeno jezero Ranilug. 
- Fotografiju sam slucajno poslala i kada sam videla da je moja fotografija bila postavljena, baš sam bila iznenađena - ističe Stoilković. 


Još jedan od nagrađenih autora je i Andrej Manojlović iz Beograda.
- Fotografija je nastala jednog subotnjeg jutra, baš rano ujutru i mislim da tada Beograd ima jednu specificnu lepotu, nema ljudi, nema saobraćaja, kao što se vidi na fotografiji i ja sam samo dočarao delić te lepote - navodi Manojlović.


Kaže da je zadovoljan što je učestvovao na konkursu, ali i što je baš njegova fotografija deo izložbe, koja na najbolji način pokazaje sve lepote Srbije.


Bojana Vukomanović iz Valjeva uslikala je polja Kuzmina.
- Fotografija je nastala sasvim slučajno, prelepa polja su inspiracija za moju fotografiju.
Železnička stanica u Loznici našla se na slici Bojana Lučića iz Loznice.
- Za mene je pruga povezanost sa drugim krajevima Srbije, drugim gradovima i podseća me na period iz detinjstvo kada sam sa majkom mnogo putovao vozom. To je za mene predstavljalo radost, i ova slika je nastala kada je bio izlazak sunca pre sedam sati ujutru - rekao je Lučić.


- Posebno me raduje činjenica što sam uspeo da prikažem samo detalj Lozničkog kraja - ističe Lučić i navodi da mu je ovo podstrek da i nadalje pravi lepe fotografije i da prikaže što lepše svoj kraj.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set