• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.R.

14.01.2023

14:35

ZATVORITI VOZAČA UBICU! Kragujevčani protestovali na mestu stradanja dvanaestogodišnje devojčice (FOTO)

N.R.

Vesti

ZATVORITI VOZAČA UBICU! Kragujevčani protestovali na mestu stradanja dvanaestogodišnje devojčice (FOTO)

Podeli vest

Na mestu gde je 7. decembra prošle godine stradala dvanaestogodišnja Nikolina Janković i danas su zapaljene sveće

Kraj pešačkog prelaza u Bulevaru Kraljice Marije,  na kome ju je autom pokosio bahati vozač, okupilo se više stotina građana.

Neutešni roditelji Vera i Bogoljub su apelovali na nadležne da se vozač pritvori i tako spreči da nekoj drugoj porodici nanese zlo.

Foto: N.R.

 

Nikolina je preminula zvanično 1.januara, kada je njeno srce prestalo da kuca. Ali, nada da će preživeti je nestala već dva dana nakon udesa, kada su kekari konstatovali moždanu smrt usled teških povreda. 

- Mi tražimo da se čovek koji je vozio 90 na sat, i udario našu ćerku dok je prelazila ulicu na pešačkom prelazu, zatvori. On joj nije ni prišao, dok je ležala na asfaltu, nego je gledao štetu na svojim kolima. Mi se birimo da niko ne doživi našu sudbinu, rekla je Vera Janković. 

Foto: N.R.

 

Na mestu tragedije okupila su se i deca, Nikolinini drugari iz škole i iz sportskog kluba. Kiša je spirala suze dok su u rukama držali njenu sliku.

-Mi znamo ko je vozač. Radi se o čoveku koji nije pokazao ni trunku empatije, i koji na društvenim mrežama sa slobode postavlja neprimereni sadržaj. On je ljubitelj automobila i brze vožnje. I ako mnogi traže da objavimo njegovo ima i sliku, mi to nećemo da uradimo. Mi ne pozivamo na linč, već samo apelujemo na pravosuđe da nas sve zaštite od tog čoveka i sličnih, kaže otac Bogoljub.

Foto: N.R.

 

Na tužnom protestnom skupu porodični prijatelj Jovanovića je pročitao pesmu posvećenu Nikolini.

Kada su okupljeni počeli da se razilaze, došlo je do incidenta kada je jedan od taksista pritisao sirenu da bi se ljudi sklonili. Intervenisala je policija koja je pratila skup.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
boki

pre 1 godinu

Neko u lancu sluzbi stiti bahate nasilne i pijane vozace koji svakidnevno ugozavaju zivit gradana .Kazne su smesno male pijan vozac kad se otrezni u stanici ponovo vozi

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set