• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.S.

26.01.2023

15:12

DIVLJAO AUTOMOBILOM PO TRIM STAZI, PA OSTAO ZAGLAVLJEN! Bahati vozač izazvao bes Prokupčana, tek što je renovirana (FOTO)

LJ.S.

Vesti

DIVLJAO AUTOMOBILOM PO TRIM STAZI, PA OSTAO ZAGLAVLJEN! Bahati vozač izazvao bes Prokupčana, tek što je renovirana (FOTO)

Podeli vest

Automobil koji se zaglavio na trim stazi koja se pruža oko brda Hisar u samom centru grada, izazvao je ogorčenje građana Prokuplja

Svako ko je jutros rešio da pešači, trči, bavi se nekom sportskom aktivnošću prenerazio se kada je video automobil marke „punto“ kako je ostao na njoj bez mogućnosti da se iskobelja.

- Nisam mogao da verujem, kada sam video automobil na stazi za pešačenje i trčanje. Ko može da učini tako besmislen korak i uopšte krene da vozi po ovom terenu, kada se zna da je on predviđen za pešake- pita se Prokupčanin koji svakog jutra, kao i dobar deo građana, provodi vreme na ovom
brdu, koje je ne samo prostor za rekreaciju, već i najveća kulturno-istorijska znamenitost grada.

Slični su komentari ostalih građana koji su se jutros našli na ovom mestu, a mi smo saznali da je vozilom upravljao mlađi muškarac i da se najverovatnije zaglavio još prethodne noći. Kako sam nije mogao da izvuče automobil, otišao je po pomoć, a u međuvremenu su građani zabezeknuto i sa zgražavanjem gledali u vozilo.

- Šta je radio to samo on zna. Baš bih volela da ga pitam šta je hteo. Ne postoji mogućnost da nije znao da je ona za pešake, jer svi to znamo- komentariše Prokupčanka koja svako jutro šeta tom
stazom.

Foto: LJ.S.

 

Ona je nedavno rekonstruisana, postavljeni su ivičnjaci, podloga i sav taj posao košta grad Prokuplje bezmalo osam miliona dinara. Ona je jedino mesto za rekreativce, a od ranog jutra do večernjih časova puna je ljudi. Prostire se u dužini od skoro dva kilometara, sredinom brda Hisar i njome se obilazi čitavo brdo.

Na proširenju, kraj kojeg se zaglavio automobil nalaze se i sprave za vežbanje. Uz određenju pričinjenu štetu na samo stazi, sve se na kraju dobro završilo, ali je najveći problem kako stati na put ovakvim nesmislenim i bahatim narušavanjem javnih površina. Na starnu, što je teren prilično uzak i što su strmi nagibi van staze.

Hisar jeste često na meti vandala, posebno je to slučaj sa dečijim igralištem, na početku brda iznad crkve Svetog Prokopija, koje je na kraju sklonjeno, ali do sada nije zabeležen slučaj, od kako je rekontruisana staza da je neko pokušao da vozi po njoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sosa

pre 1 godinu

Lako rešiv problem.Postaviti kamere, snimiti pametnjakoviće, odmah im oduzeti vozilo, prodati ga na licitaciji i tim novcem održavati staze.Dopuniti zakon i rešen problem.

miroljub

pre 1 godinu

Priča jasna. naplatiti mu štetu i radove na obnovi plus dodatni rad.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set