• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.01.2023

18:07

SNEG, KIŠA, VETAR, PA NAGLA PROMENA! Evo od kog dana sledi preokret - ovo je detaljna prognoza, pa budite spremni na jak udar ciklona!

Tanjug/Strahinja Aćimović

Vesti

SNEG, KIŠA, VETAR, PA NAGLA PROMENA! Evo od kog dana sledi preokret - ovo je detaljna prognoza, pa budite spremni na jak udar ciklona!

Podeli vest

U Srbiji se tokom sledeće nedelje očekuje hladno vreme sa snegom, susnežicom i jakim vetrom, što je posle ciklona koji se premešta sa zapada ka istoku Evrope i okrznuće i našu zemlju. Ipak, krajem sledećeg vikenda, topla vazdušna masa sa Mediterana doneće naglu promenu vremena

Prema rečima meteorologa Đorđa Đurića, u ponedeljak se u Srbiji očekuje suvo i prohladno vreme sa sunčanim intervalima, uz slab jugozaapdni vetar. Maksimalna temperatura biće od 2 do 5°C, u Beogradu do 3°C.

- Početkom sledeće sedmice veoma snažan ciklon premeštaće se se sa severa Evrope ka istočnoj i on će perifernim delom zahvatiti i Srbiju, a hladni front u sklopu njega obodnim delom preći će preko Srbije, tako da će sa severoistoka i severa prodrazi i hladna vazdušna masa. U noći ka utorku u severnim, a u utorak i u ostalim predelima Srbije očekuje se prolazno naoblačenje sa kišom, susnežicom i snegom, prolazno uz jak severozapadni vetar. Maksimalna temperatura biće u neznatnom porastu, a po prodoru hladnog fronta u padu, uz jak severozapadni vetar. Nakon pada u ponedeljak, u utorak sledi porast vazdušnog pritiska, pa će u sredu biti suvo, ali u četvttak će još jedan identintičan sistem pogoditi Srbiju, uz prolazne i slabe padavine - objašnjava Đurić.

 

 

Prema trenutnim prognozama nakon 5. februara ojačaće termički visinski greben, uz priliv tople vazdušne mase sa Mediterana, dok će u prizemlju biti prisutan anticiklon, uz visok vazdušni pritisak, pa će vreme biti suvo, stabilno i toplije, uz maksimalne temperature od 5 do 10°C, dok se u jutarnjim časovima očekuju magla i slab mraz.

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set