• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. T.

30.01.2023

12:12

OD RASPRAVE SA EKSKURZIJE, DO ORGANIZOVANE MASOVNE TUČE! Učenik osmog razreda žrtva brutalnog VRŠNJAČKOG NASILJA u Vranju

printscreen

Vesti

OD RASPRAVE SA EKSKURZIJE, DO ORGANIZOVANE MASOVNE TUČE! Učenik osmog razreda žrtva brutalnog VRŠNJAČKOG NASILJA u Vranju

Podeli vest

Dečak, star 14. godina, još jedna je žrtva vršnjačkog nasilja u Vranju

Tinejdžerska rasprava sa ekskurzije pretila je da preraste u sukob, još krajem prošle godine.

Dečakov školski drug je organizovao masovnu tuču, o čemu su saznanja imali direktorka, razredne starešine i roditelji. Istog dana kada je dete prebijeno, u školi je održan zajednički sastanak nadležnih za sprečavanje nasilja.

Nakon nastave dečaka su u školskom dvorištu pretukli vršnjaci i naneli mu teške telesne povrede.  Organizator događaja nije učestvovao u tuči, iako je na pomenutom sastanku priznao da je pozivao dečake da pretuku njegovog školskog druga.

U Višem javnom tužilaštvu u Vranju je potvrđeno da se radi na slučaju, ali s obzirom da je reč o maloletnicima, nisu mogli da kažu više informacija.

Foto: Informer

Oglasila se majka pretučenog dečaka

Ivana Tasić, majka pretučenog dečaka, kaže da njeno dete ima modrice, podlive, polomljen prst  i nos, kao i da je nekoliko dana provelo u bolnici. 

- Iako radim u ustanovi socijalne zaštite i ceo radni vek se srećem sa raznim oblicima nasilja, sada želim da govorim isključivo kao majka. Želela sam da problem rešim u okviru škole - kaže Ivana. 

Nakon nekoliko dana provedenih u bolnici sa detetom, kaže kako je od novembra bila zabrinuta zbog svega.

- Znali su da je organizovao tuču, znala je razredna, na kraju je taj dečak bio drzak i prema direktorki škole na sastanku tog dana. Šokirana sam bila što je otac dečaka o ranijim pretnjama i svemu tome što se dešava mesecima unazad, čuo prvi put na tom sastanku u četvrtak, znači da ga niko iz škole nije ranije obavestio - kaže majka pretučenog dečaka.

Foto: Informer

Kako je istakla, žali što nije pozvala policiju, jer je tog dana kad je održan sastanak dobila uveravanja da joj je dete bezbedno, a onda su je uveče pozvali da kažu da je pretučen.

- Jedino je razredna starešina mog deteta, od smog početka bila ta koja je reagovala i pokušala da sve spreči - dodaje Ivana.

Ona kaže da je čak i dečakov otac koji je označen kao organizator tuče hteo da se pozove policija i reaguju nadležne institucije. 

Tasićeva je rešena da pravdu istera do kraja, kako zbog svog, ali tako i zbog sve druge dece, koja mogu da budu na meti tog nasilnog dečaka ili nekog drugog

Direktorka škole u kojoj se desio slučaj nasilja nije se javljala na telefon u ponedeljak pre podne.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set