• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.02.2023

23:00

VETAR U IVANJICI ZA POLA SATA PRAVI SNEŽNE NANOSE VIŠE OD METRA!

RINA

Vesti

VETAR U IVANJICI ZA POLA SATA PRAVI SNEŽNE NANOSE VIŠE OD METRA!

Podeli vest

Predsednik Opštine Ivanjica Momčilo Mitrović izjavio je da je zbog vetra i snežnih nanosa, na teritorije te opštine, danas bilo problema, ali da sada nema nijedne ugrožene osobe, kao ni zarobljenog automobila.

Mitrović je za Tanjug kazao da je u samom gradskom jezgru snežni pokrivač od oko 10 centimetara što, kako dodaje, nije mnogo za ovo doba godine, dok je na Goliji snežni prekrivač prešao nekih pola metra.
- Ali, problem nam prave jak vetar i snežni nanosi koji se javljaju na kontantnim deonicama i relacijama - kazao je Mitrović i dodao da je to preko brda u Vraćenicama - pravac ka Dugoj poljani i pravac ka Novom Pazaru.


Mitrović navodi da su imali manjih poteškoća u saobraćaju, odnosno da je par automobila ostavljeno zaglavljeno u snegu.

Ipak, kako kaže, ništa nije bilo toliko dramatično i strašno kako zna da bude u ovo doba godine na Goliji.
- Nije nas ovo toliko iznenadilo - navodi Mitrović, ali ipak apeluje na sve građane da tokom noći ne kreću ka Goliji, odnosno da sačekaju da stane sneg.


Mitrović naglašava da su teška mehanizacija i sve ostale organizacije koje se bave spašavanjem u pripravnosti. 
Kako kaže, što se tiče opštinskih putnih pravaca oni su prohodni, a ima atarskih, nekategorisanih neprohodnih putnih pravaca.
- Za sada nemamo ni jedan poziv u pomoć ili da je neko ugrožen tako da je za ovo doba godine to i očekivano. Jedino nam problem pravi vetar jer za pola sata napravi i snežne nanose više od metra - kaže Mitrović i ponavlja da trenutno nemaju nijedno ugroženo lice, niti zarobljenih automobila.


Ono što može biti problem jesu niske konstantne temperature koje mogu početi da lede vodu u magistralnom cevovodu, ali Mitrović kaže da ne očekuju da se ove godine desi ono što je bilo 2017. kada je temperatura bila u minusu konstantno 40 dana.
Ukoliko sneg ne prestane da pada, Mitrović kaže da očekuju da će u gradskom jezgru biti ozbiljan snežni prekrivač, a da će na Goliji biti i snežni pokrivač veći od jednog metra.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set