• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.S.

15.02.2023

13:01

PROLEĆE U FEBRUARU KRATKOG DAHA! Meteorolog objavio najnoviju prognozu - Baba Marta će nam pokazati zube!

Pexels/Informer

Vesti

PROLEĆE U FEBRUARU KRATKOG DAHA! Meteorolog objavio najnoviju prognozu - Baba Marta će nam pokazati zube!

Podeli vest

Hladan vazduh koji je doneo hladno vreme, jake mrazeve i ledene dane premešta se na istok, a istovremeno sa zapada nam dolazi osetno topliji vazduh. Naša zemlja će se u narednom periodu nalaziti na granici visokog i niskog pritiska, po kojoj će se kretati frontalni sistemi i donositi nam prolazna naoblačenja sa padavinama, navodi meteorolog Ivan Ristić za Informer.rs

U najnovijoj prognozi vremena meteorolog Ristić ističe da nas do kraja februara očekuje porast dnevnih temperatura, a da se promena očekuje početkom marta kada može doći i do pojave snega.

Prognoza vremena po danima do kraja februara

U četvrtak, 16. februra, jutro maglovito u delovima Bačke i Banata kao i u Pomoravlju uz slab jutarnji mraz u celoj zemlji. Tokom dana pretežno sunčano. U prvom delu dana duvaće slab južni vetar, dok će u poslepodnevnim satima vetar promeniti smer i duvati sa zapada. Temperature u porastu. Minimalne temperature od -2°C do 3°C, maksimalne od 9°C do 14°C.

U petak, 17. februara, jutarnji mraz se očekuje na jugu Banta, u delovima Braničevskog okruga, zapadne, jugozapadne i jugoistočne Srbije. U ostatku zemlje minimalna dnevna temperatura prelaziće 0°C. U prvom delu dana očekuje nas pretežno vedro i sunčano vreme sa visokom oblačnošću koja će povremeno pokrivati nebo nad Srbijom. U poslepodnevnim satima stiže nam naoblačenje sa severa koje će prvo zahvatiti Vojvodinu. Vetar slab i umeren zapadni i jugozapadni. Jutarnje temperature 0-6°C, dnevne u intervalu 11-16°C.

Foto: Tanjug/tara radovanović

Do kraja februara dnevne temperature u porastu

U noći između petka i subote oblačnost ponegde praćena slabom kratkotrajnom kišom će se premeštati ka jugoistoku zemlje i proširiti na zapad, istok i jugoistok zemlje.

U subotu, 18. februara, tokom prepodneva dolazi do razvedravanja u celoj zemlji, pa će veći deo dana proteći uz vedro i sunčano vreme. Duvaće slab do umeren zapadni vetar, u Timočkoj krajini pojačan koji će u poslepodnevnim satima biti u slabljenju. Minimalne temperature od 2°C do 7°C, maksimalne od 13°C do 17°C. Ovo će ujedno biti i najtopliji dan najverovatnije do kraja februara.

U nedelju, 19. februara, pre podne relativno toplo umereno oblačno i uglavnom suvo. U popodnevnim i večernjim časovima sa severa nam stiže jače naoblačenje sa kišom na planinama snegom, pojačanim severozapadnim vetrom i padom temperature. Minimalne temperature 3-6°C, maksimalne dnevne od 10°C do 15°C.

U ponedeljak, 20. februara, pretežno oblačno hladnije povremeno sa padavinama, kišom u nižim a susnežicom i snegom u brdovito planinskim predelima. Prestanak padavina u prepodnevnim časovima prvo na severu a do kraja dana i u ostalim delovima zemlje. Vetar umeren severozapadni. Najviša dnevna temperatura u padu i kretaće se od 5°C do 10°C.

Zatim od utorka, 21. februara  do petka, 24. februara, kraća stabilizacija vremena, smena sunca i oblaka i manji postepeni porast dnevnih temperatura, koje će u četvrtak biti ponovo između 10°C do 15°C. Vetar slab i umeren južni.

Foto: Tanjug

Zahlađenje i sneg početkom marta

Početkom marta moguć sneg

Od subote 25. februara sledi promenljiv period sa čestim padavinama, kišom u nižim a sunežicom i snegom u planinskim predelima. Vetar u skretanju na umeren severozapadni. Temperatura će biti u postepenom padu i krajem februara najviša dnevna biće između 3°C i 8°C.

Sa daljim padom temperature početkom marta očekuje se poneka pahulja i u nižim predelima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"
Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"

Terorista koji je u subotu ranio pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu, prema oceni predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Milovana Drecuna, nije delovao sam, jer su otkrivene njegove konekcije sa drugim verskim konvertitima koji su pripadnici iste organizacije.

01.07.2024

12:11

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set