• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.02.2023

23:30

DEVOJČICAMA U SRBIJI SVE ČEŠĆE DAJU OVO IME, A NE ZNAJU DA JE MUSLIMANSKO! Mnogi bi se zakleli da je našeg porekla

Vesti

DEVOJČICAMA U SRBIJI SVE ČEŠĆE DAJU OVO IME, A NE ZNAJU DA JE MUSLIMANSKO! Mnogi bi se zakleli da je našeg porekla

Podeli vest

Popularno žensko ime Sara mnogi roditelji u Srbiji rado daju svojim devojčicama. Postalo je pravi trend u Srbiji, ali mnogi greše kada je u pitanju poreklo. Inače, potiče sa Bliskog istoka.

Izbor imena predstavlja zabavan deo pripreme pre dolaska bebe na svet, a mnogi roditelji imaju i odgovornost prema ovom zadatku znajući da će ime pratiti dete kroz život i u isto vreme izdvajati ga od drugih.

Trendovi se stalno menjaju, a danas su najpopularnija kratka i neobična imena za devojčice koja imaju što neobičnija značenja.

Sara

Ime je izvedeno od reči sarai a znači kneginjа, vladarica, žena visokog ranga. Na arapskom ime Sara znači “ona koja donosi sreću gledaocima, vesela i radosna". Ono je u raznim varijantama veoma popularno kako kod hrišćana tako i kod muslimana. U BiH, Hrvatskoj i Srbiji ime Sara je u poslednjih nekoliko godina bilo među 10 najpopularnijih imena koje je davano devojčicama.

Mnogi su imali bake Sare i po njima daju ime svojim ćerkama, ni i ne znajući koliko je drevno i koliko je njegovo značenje lepo.

Pored pojedinih roditelja koja radije biraju klasična i starinska imena, ovo je jedno od najpopularnijih imena i sve češće se daje ženskoj deci u Srbiji.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tri Tacke

pre 1 godinu

Šta ste Vi po religiji kada je Sara muslimansko ime?! Da li ste ikada čitali bibliju? I?! Ko je bila Sara, Ana, Magalena, MARIJA?! Da li ste ikada držali crkveni kalendar u rukama?! Sve može da bude pošto je i stsrozavetno, ali muslimansko nikako i nikada!!! To samo bosanski Muslimani, ba, daju svojoj ženskoj deci ime Sara i nigde više. Prema tome Bosanci, stavite malo i je peoglašavajte više biblijska imena muslimanskim i pustite nas neobrezane Srbijance da verujemo u Bibliju!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set