• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir.rs

05.03.2023

22:12

LUDO VREME U SRBIJI! Toplo, pa dramatično pogoršanje, evo detaljne prognoze poznatog meteorologa za sledeću nedelju

Pixels Studio

Vesti

LUDO VREME U SRBIJI! Toplo, pa dramatično pogoršanje, evo detaljne prognoze poznatog meteorologa za sledeću nedelju

Podeli vest

Narednih dana sve toplije, sredinom nedelje i u njenom drugom delu lokalno i oko +20 stepeni Celzijusa. Povremeno će biti kiše i pljuskova, posebno oko narednog četvrtka.

Nešto izraženije, ali prolazno pogoršanje moguće oko 11. marta, ali bi sredinom meseca ponovo bilo relativno toplo. Posle 18.03. stoji signal za moguće izraženije pogoršanje i zahlađenje, navodi poznati meteorolog Marko Čubrilo u današnjoj objavi.

On daje detaljnu vremensku prognozu za naredni period.

"Danas će se preko našeg regiona premeštati vrlo slab, hladan, front koji će doneti prolazno pogoršanje i umeren, severozapadni vetar. Padavine će biti vrlo retke i slabe. Uveče razvedravanje te će noć ka ponedeljku biti dosta hladna i u ponedeljak ujutro će lokalno biti prizemnog mraza, a u planinskom delu regiona, posebno tamo gde još ima snega jutarnji mraz može biti i oko -6 stepeni Celzijusa", navodi Čubrilo i dodaje:

Foto: Facebook

"Od sutra ka nama počinje priliv sve toplijeg vazduha sa jugozapada koji će nam pristizati u prednjem (toplom) sektoru serije jakih ciklona koji će se velikom brzinom premeštati preko zapadne, severne i dela središnje Evrope. Kao posledica toga biće nestabilno uz povremenu pojavu kiše ili prolaznih pljuskova i to pre svega nad južnim, jugozapadnim, zapadnim i severnim delovima regiona, stoji u prognozi".

"Duvaće južni i jugozapadni vetar tako da će se sneg topiti i na višim planinama. Nešto jače ali prolazno pogoršanje bez bitnog uticaja na temperaturu je moguće u četvrtak kada bi moglo biti i izraženijih pljuskova i prvih grmljaviskih procesa u ovom proleću", najavljuje Čubrilo.

Kako kaže, temperaturni minimumi će se kretati od +2 do +7 stepeni Celzijusa, a makismumi od +9 do +17, a lokalni i oko +20 stepeni Celzijusa, posebno u drugom delu nedelje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set