• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

23.03.2023

17:40

SIRENE ZA UZBUNU U KRUŠEVCU! Na dan početka NATO agresije oglasiće se na celoj teritoriji grada!

R.B.

Vesti

SIRENE ZA UZBUNU U KRUŠEVCU! Na dan početka NATO agresije oglasiće se na celoj teritoriji grada!

Podeli vest

Na celoj teritoriji grada sutra sirene za uzbunjivanje u trajanju od 60 sekundi povodom NATO napada na našu zemlju

Na dan 24. marta, povodom obeležavanja godišnjice početka NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine, biće aktivirane sirene za uzbunjivanje na celoj teritoriji Grada Kruševca, u trajanju od 60 sekundi.

Vazdušni napadi NATO saveza na Jugoslaviju počeli su 24.marta 1999. godine i trajali narednih 78 dana. U toku agresije poginulo je oko 2.000, a ranjeno više od 6.000 civila i vojnika. Potpuno je uništeno 119, a ozbiljno oštećeno 907 objekata.

Na početku, glavni ciljevi bili su objekti PVO i radarske stanice, da bi kasnije NATO agresori otpočeli da gađaju i civilne ciljeve.

Iz Rasinkog okrugu od NATO bombi stradale su 52 osobe. Od ukupno stradalih 13 civila iz Okruga, desetoro je život izgubilo na Varvarinskom mostu, dve osobe su poginule prilikom bombardovanja mosta u Trsteniku, a jedna je život izgubila na Kosovu i Metohiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set