• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Rina

10.04.2023

12:55

ZA SVE LJUBITELJE ADRENALINA! Srpski čarobni prsten, tura duga čak 130 kilometara! (FOTO)

rina

Vesti

ZA SVE LJUBITELJE ADRENALINA! Srpski čarobni prsten, tura duga čak 130 kilometara! (FOTO)

Podeli vest

Veličanstvena i jedna od najlepših reka u Evropi, Tara, samo je još jedan primer kako priroda zaista pravi neverovatna čuda i nestvarnu lepotu. Kanjon Drine jedan je od najlepših na Balkanu, a vožnja brodom na toj destinaciji naziva se još i Čarobnim turističkim prstenom. Tokom Vaskršnjih praznika organizovane je krstarenje po najlepšim delovima ovog kanjona.

Siniša Spaojević iz Turističke Organiziacije Tara - Drina objasnio je na koji način se funkcionisati ova turistička atrakcija. 

- Jedan od najatraktivnijih programa Čarobni turistički prsten zakazan je za 15. april. Tura je duga 130 kilometara i obuhvata objedinjenu plovidbu brodom kanjonom Drine, od Perućca do Višegrada, vožnja Šarganskom osmicom i poseta Višegradu, Andrićgradu, Mokroj Gori, Drvengradu i manastiru Dobrun i sigurno je jedinstven turistički sadržaj u Srbiji - rekao je Spasojević.

Takođe vrlo privlačan program koji će biti realizovan istog dana je Tara safari - sledi obilazak Drvengrada i nakon toga ukrcavanje na vojne kamione i polazak na safari.

Foto: rina

 

Tara klasik program koji obihvata obilazak jezera Zaovine, Mitrovac, foto pauzu na novom vidikovcu Zelenika, sa koga se pruža jedinstven pogled na jezero Perućac i reku Drinu zatim obilazak reke Vrelo - poznatije kao reka „Godina“ zakazan je za 14. april.

Foto: rina

 

- U sklopu programa uključen je i obilazak kućice na steni, najpoznatijeg simbola Bajine Bašte, poseta destileriji sa degustacijom rakija iz ovog kraja kao i obilazak srednjovekovnog manastira Rača, centra čuvene prepisivačke škole i najvažnijeg kulturno-istorijskog spomenika u prestonici ćirilice. Standardno krstarenje brodom od Perućca do Višegrada, na plovidbi dugačkoj 52 km zakazano je za 16. april - kaže Spasojević.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set