• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.S.

15.04.2023

13:11

GRAMATA VALJEVSKE EPARHIJE HITNOJ POMOĆI Podvižnici zbrinjavanja putnika iz prevrnutog autobusa!

Dom zdravlja Valjevo / S.S.

Vesti

GRAMATA VALJEVSKE EPARHIJE HITNOJ POMOĆI Podvižnici zbrinjavanja putnika iz prevrnutog autobusa!

Podeli vest

Episkop valjevski Isihije uručio je arhipastirsku gramatu valjevskoj Službi hitne medicinske pomoći sa sanitetskim transportom, kao i letnje uniforme za zaposlene.

Veliki hrišćanski praznik prilika je za blagoslove i priznanja onima koji su čitave godine pokazali izuzetnu brigu za bližnje. Tako je povod za dodelu gramate podvig Službe hitne pomoći, koja je prošle jeseni efikasno zbrinula 17 teško povređenih putnika autobusa koji se prevrnuo u blizini akumulacije Stubo-Rovni.

Načelnik Službe hitne pomoći dr Dejan Branković je rekao da su počastvovani što je Eparhija
valjevska prepoznala njihov rad, humanost i sve ono što su učinili i či za zdravlje sugrađana.

- Prošlog oktobra napravili smo veliki poduhvat, kada smo u nesreći na brani Stubo - Rovni za nešto više od sat vremena zbrinuli svih 17 teško povređenih putnika, čime smo sprečili da posledice te nesreće budu mnogo veće. Mi imamo dve ekipe u smeni, a tog dana su i ostali zaposleni prekinuli nedeljni odmor i rekordnom brzinom stigli u službu.

Treba znati da, osim gradskog područja, pokrivamo i najudaljenije i najnepristupačnije terene, 24 sata dnevno. Drago nam je što Crkva to prepoznaje, ovo priznanje motivisaće nas da radimo još bolje i posvećenije na dobrobit naših sugrađana-rekao je dr Branković.

Foto: Dom zdravlja Valjevo / S.S.

 

- Radost je što ovog svetog dana možemo da vam damo podršku i podsećanje da smo na jednom zadatku koji koristi čitavoj zajednici. I mi i vi smo služitelji, a najviši poziv čoveka jeste da služi svom bližnjem. To je jedino što čoveku može dati smisao i ispuniti život: da darove koje je dobio od Boga, koristi u slavu Bogu i na pomoć bližnjima. Verujemo da svako ima osećaj za vrednosti koje su iznad materijalnih i u ljudskoj prirodi je da teži uzvišenim vrednostima. Događaj koji je povod našeg okupljanja jeste najistaknutiji i najvidljiviji primer vaše službe, ali mi smo veoma svesni da je vaša služba diskretna i nenametljiva. Molimo se Gospodu da vam da snage, a naši današnji pokloni mali su znak pažnje za vaš trud- zaključio je vladika Isihije.

Pravoslavna eparhija valjevska je arhipastirsku gramatu Službi hitne medicinske pomoći uručila za nesebičan trud, na delu iskazanu ljubav i čovekoljublje, a naročito za ukazanu pomoć onima kojima je potrebna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set