• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: G.R.

29.04.2023

15:57

SLETEO JE KVADOM S PUTA I POČEO DA SE GUŠI, A ONDA JE DOTRČAO DAVID! Načinio je podvig, povređenom dečaku SPASAO JE ŽIVOT!

Privatna arhiva

Vesti

SLETEO JE KVADOM S PUTA I POČEO DA SE GUŠI, A ONDA JE DOTRČAO DAVID! Načinio je podvig, povređenom dečaku SPASAO JE ŽIVOT!

Podeli vest

Devetnaestogodišnji David Tomić se prošle nedelje zatekao na mestu neobične nezgode u svom selu Belotiću kod Šapca i tada napravio pravi podvig - spasao je život dečaku M.A. (13) koji je kvadom sleteo sa puta i udario u ogradu jednog dvorišta.

Dečaku je prisebno ukazao prvu pomoć i onda ga sa drugom Veljkom Rakićem prevezeo do lekara. Zbog ozbiljnih povreda glave oni su dečaka uputili u Klinički centar u Beogradu gde se oporavlja i sada je dobro.

- Bio sam kod bake i već je trebalo da se vratim svojoj kući, ali kao da me nešto zadržavalo još malo. Iz sobe sam kroz prozor gledao kako kvad sleće sa puta i udara u plot, a dečak i njegova sestra padaju. Istrčao sam napolje najbrže što sam mogao. Dečak je ležao na polomljenom plotu u polusvesnom stanju, glava mu je bila krvava od posekotina i ogrebotina, teško je disao, gubio je dah i gušio se. Njegova sestra se podigla, ali je bila preplašena, plakala je i zapomagala - priča David.

Foto: Privatna arhiva

 

Nikoga nije bilo u blizini, nije bilo vremena da se preterano razmišlja, a u trenutku su mu krog glavu proletele lekcije o pružanju prve pomoći iz srednje škole i sa kurseva u Crvenom krstu. Dečaku je izvadio jezik iz usta, osvežio ga vodom i on je počeo normalno da diše. Kada se uverio uverio da dečak nema preloma i može da se pomera, sa drugom Veljkom, koji je u međuvremenu naišao, prevezao ga je do hitne službe.

- Znao sam da povrede glave mogu da budu veoma opasne, pa smo odlučili da reagujemo što brže i ne gubimo vreme čekajući da lekari dođu na mesto nezgode, pa smo Veljkovim automobilom krenuli do Doma zdravlja. Laknulo nam je kada su lekari saopštili da povrede nisu opasne po život. Ubrzo za nama su stigli i dečakovi roditelji i zahvalili nam - nastavio je David.

Foto: Privatna arhiva

 

Skromni mladić je tek posle dugog insistiranja pristao da ispriča o svom plemenitom i hrabrom gestu.

- David je retko kulturno i vaspitano dete, a na poslu je marljiv i odgovoran - rekao je Mladen Dražić, vlasnik servisa automobila u kojem se David zaposlio po završetku srednje mašinske škole. I u Crvenom krstu o Davidu lepo govore kao volonteru u brojnim akcijama ove humanitarne organizacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set