• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.05.2023

09:00

KOJI JE TVOJ IZBOR? AKTIVNI ODMOR U SRBIJI! Šta birate? Biciklizam ili pešačenje

Srpska skyrunning asocijacija

Vesti

KOJI JE TVOJ IZBOR? AKTIVNI ODMOR U SRBIJI! Šta birate? Biciklizam ili pešačenje

Podeli vest

Planirate aktivni odmor u Srbiji i pitate se kako da što više "uhvatite" prirodne lepote. Odgovor je jednostavan, samo izaberite neku od brojnih pešačkih ili biciklističkih ruta. Preporuka - obe varijante. Svaka je priča i avantura za sebe.

Bez obzira na to da li ste fit i vam manjka kondicije možete da između brojnih pešačkih i biciklističkih tura izaberete onu koja vama odgovara. I za početnike i za malo iskusnije šetače tu su sjajne staze širom Srbije.

Srbija na dva evropska pešačka koridora

Da li ste znali da se Srbija nalazi na dva evropska pešačka koridora? E4 koji je dug 12.000km, a polazi od juga Španije sve do Kipra i E7 koji kreće u Portugalu i završava na jugu Srbije u dužini od 6.000km.

Bogate šume, zeleni pašnjaci i visoki vrhovi planina u Srbiji predstavljaju pravi izazov čak i za veoma iskusne planinare. Pešačeći Srbijom upoznaćete njena brojna skrivena blaga. 

Foto: Milos Milenkovic, Skysence

STARA PLANINA Pogled koji oduzima dah

Neke od najposećenijih destinacija za pešačke ture u Srbiju su Fruška gora, Subotička i Deliblatska peščara, Rajac, Homoljske planine, Divčibare, Povlen, Nacionalni park Đerdap, Rtanj...

Kada se završi ski sezona na omiljenoj srpskoj planini Kopaonik možete da uživate u brojnim pešačkim stazama, od lakih do onih zahtevnih.

Ukoliko još uvek razmišljate o tome da li je šetnja odmor po vašoj meri podestićemo vas i da osobe koje često uživaju u šetnjama žive duže. Šetnje pozitivno utiču i na mentalno zdravlje i raspoloženje i pomogne vam da se izborite sa svakodnevnim stresom.

Verujemo da posle ovoga već birate udobnu obuću i sledeću pešačku rutu.

Foto: Scysence

Deliblatska peščara

Biciklizam za ljubitelje avanture

Bilo da ste istinski zaljubljenik u biciklizam ili samo s vremena na vreme rekreativno uživate u ponekoj vožnji, raznovrsni reljefi Srbije pružiće vam savršene uslove za ovu aktivnost.

Kroz Srbiju prolazi i evropska biciklistička ruta Eurovelo 6 koja se prostire od Atlantika do Crnog mora. Kod nas ruta prati tok Dunava – uz koji ćete dodatno uživati u prirodnim i istorijskim bogatstvima Srbije.

Ukoliko vam duge vožnje po prirodi ne zvuče privlačno, biciklom npr. možete obići i istražiti naše veće gradove i njihovu okolinu.

Ako tražite uzbuđenje i adrenalinski podsticaj – okrenite se brdskom biciklizmu. Izazovna vožnja strmim planinskim stazama pokrenuće u vama sva čula. Idealne destinacije za brdski biciklizam su Fruška gora, Tara, a među zahtevnije spada i Đerdapska ruta. Ukoliko ipak, volite lakše staze tu je Obedska bara koju zovu i srpski Jelostoun.

Osećaj slobode učinićete da vožnja na dva točka postane vaš uobičajeni način da uživate u lepoti Srbije. Zato, izaberi i DOŽIVI SRBIJU


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set