• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rina.rs

15.05.2023

21:44

KUĆA ZA PONOS USRED ŠUME NA RAVNOJ GORI! Dugo je propadala i zarastala u korov na sramotu svih, a sada je konačno obnovljena (FOTO)

rina.rs

Vesti

KUĆA ZA PONOS USRED ŠUME NA RAVNOJ GORI! Dugo je propadala i zarastala u korov na sramotu svih, a sada je konačno obnovljena (FOTO)

Podeli vest

Pre više od pola veka meštani ravnogorskih sela sagradili su Šumsku kuću, kako bi u prirodnoj lepoti mogli da predahnu, ali vremenom ona je propadala dok nije po nalogu JP "Srbijašume" obnovljena.

Pre više od pola veka meštani ravnogorskih sela sagradili su Šumsku kuću, kako bi u prirodnoj lepoti mogli da predahnu. Međutim, nebrigom pojedinaca godinama je zarastala u korov i bila potpuno neupotrebljiva. Tome je konano došao kraj je po nalogu JP "Srbijašume" ona sada obnovljena.

- Nije smelo da se dozvoli da ovo zdanje propada, ali eto uspeli smo da je obnovimo. Bila je ruinirana i nećemo sebi dozvoliti tako nešto, Srbijašume gazduje narodnom imovinom, državnom šumom. Nećemo dozvoliti da se Srbi dele kao nekada, imalo je mnogo njih što su proganjani i proterani pod komandom Đenerala došli su ovde da se odupru okupatoru. Ovde će stajati jedna tabla ‘Srbija šume’ kao podsećanje da ovo mesto nije zaboravljeno - rekao je Igor Braunović direktor "Srbija šume".

On naglašava da je u proteklih deset godina dosta ulagano u šumske kuće širom Srbije i da će se na njihovom sređivanju raditi i dalje.

- Ovde ima tri apartmana, ostalo je da se priključi električna energija pa će na ovo mesto moći da dođu brojni gosti da odmore, prespavaju, uživaju u prelepoj prirodi. Sredili smo zemljište oko kuće, uradićemo još, tako da će ovo biti jedno mesto za ponos svima nama - kaže direktor „Srbijašuma“.

Inače, Šumska kuća na Ravnoj gori nalazi se u neposrednoj blizini Crkve "Svetog Đorđa" na jednom od najlepših i najčistijih predela Srbije, obraslih i bogatih najkvalitetnijom bukovom šumom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 11 meseci

Socijalist-četnik! Da je prvi takav, iznenadio bih se. Ovako je samo tužno i jadno...

Jelena

pre 11 meseci

Svaka cast za vrednog, dobrog i najboljeg direktora Igora Braunovića, kuca izgleda prelepo. Zahvaljujući njemu, ona je renovirana. Bravo!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set