• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

16.05.2023

18:39

ZLOSTAVLJANA KERUŠA SE OPORAVLJA OD STRAVIČNE POVREDE! Šetala Bašaidom sa trakom oko njuške, na njenu patnju NIKO NIJE REAGOVAO?!

V.N.

Vesti

ZLOSTAVLJANA KERUŠA SE OPORAVLJA OD STRAVIČNE POVREDE! Šetala Bašaidom sa trakom oko njuške, na njenu patnju NIKO NIJE REAGOVAO?!

Podeli vest

Ženka psa ,,Nova“ koja je prošlog četvrtka pronađena na ulici u Bašaidu kod Kikinde sa teškim povredama njuške, uspešno se oporavlja u jednoj novosadskoj veterinarskoj ambulanti, rekla je za Informer Jelena Ljuboja, predsednica Udruženja za zaštitu životinja ,,Lina“ iz Čoke.

Nekroza koja je nastala na njušci usled strašnog zlostavljanja jadne keruše, posledica je obmotane izolir trake, a čin nepojmljiv zdravom razumu urađen ljudskom rukom, po ko zna koji put šokirao je javnost.

Ljudi su još jednom pokazali da mogu biti gori od zveri, slaže se Jelena Ljubova izražavajući nadu u potpuni oprovak psa kojeg su u čokanskom Udruženja za zaštitu životinja ,,Lina“ nazvali ,,Nova“.

- Pas se oporavlja, što je najvažnije. U veterinarskoj ambulanti svaki dan joj čiste rane, redovno dobija terapiju. Ohrabrujuće je da je Nova bolje nego što je bila. Ženka psa je operisana, neke delo tkiva zbog nekroze su uspeli veterinari da povežu i ušiju, ali njeno stanje još uvek nije onakvo kakvo bi trebalo da bude. Nosi kragnu, jede, grize granule, tako da malo bolje može da pomera vilicu-kaže Ljuboja za Informer i dodaje da je još rano da se odredi koje je rase pas.

Kako smo pisali, psa je u Bašaidu pronašla Sanja Rešćanski, instruktorka plesa u Kulturnom centru u Kikindi, a pošto je ženka bila mnogo uplašena, uhvatili su je aktivisti iz ,,Line“ sa Jelenom Ljubojom. Kuju su odmah odneli kod veterinara u Bašaidu koji je zajedno sa njima bio šokiran i zgrožen težinom povreda koje su psu nanete.

Foto: V.N.

 

- Kada je veterinar skinuo izolir traku sa njuške, ugledali smo puno crva na rani. Na mestu gde je bila zalepljena izolir traka pojavila se nekroza sve do kosti, a psu bukvalno nedostaje deo njuške. Zamislite koliko se dugo mučila, kad su nastale ovakve rane-sa zaprepašćenjem nam je tada rekla Ljuboja.

Psu je pružena potrebna veterinarska nega u jednoj novosadskoj ambulanti gde će na lečenju provesti dva meseca. Koliko smo postali indolentni na tuđe nevolje, govori i činjenica da je mučeni pas nekoliko dana šetao Bašaidom sa trakom oko njuške, ali niko nije reagovao na njegovu patnju.
- Nije čipovan, pa se pretpostavlja da je tu donet i pušten-kaže Ljuboja

Mučenje psa odlika psihopata

Počinioci bestijalnog zlostavljanja pasa, koje se u Kikindi i okolini, za koje javnost zna, događa već treći put, nisu pronađeni, rečeno nam je u kikindskoj policiji. Njihovo identifikovanje je problem, jer se zlostavljane životinje pronađu mnogo kasnije nakon počinjenog mučenja.

Za slučaj keruša Vaske, Dore, Nove, ali i iživljavanja nad životinjama uopšte, stručnjaci se slažu u jednom, njihovo svirepo mučenje je jedna od stvari koja odlikuje psihopate.

- Reči sam odavno izgubila , ostajem zapanjena i nema na sve nove oblike mučenja kojima se živa bića mogu podvrgnuti. Za ovih 10 godina koliko Udruženje ,,Lina” postoji nagledala sam se svega i svačega , a opet se iznova iznenadim sa svakim novim slučajem zlostavljanja -kaže Ljuboja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set