• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.05.2023

08:12

U SRBIJI DRASTIČAN PAD TEMPERATURE, DANAS NIGDE BEZ KIŠOBRANA! RHMZ izdao upozorenje - Sava će kod Šapca preći granicu redovne odbrane od POPLAVA

Vesti

U SRBIJI DRASTIČAN PAD TEMPERATURE, DANAS NIGDE BEZ KIŠOBRANA! RHMZ izdao upozorenje - Sava će kod Šapca preći granicu redovne odbrane od POPLAVA

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će na Savi kod Šapca vodostaj 19. maja prevazići granicu redovne odbrane od poplava. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su zbog posledica padavina noćas intervenisali na teritoriji Novog Sada, opštine Beočin, kao i u Sremskim Karlovcima, Zrenjaninu, Šapcu, Rumi i Valjevu.

U Srbiji pretežno oblačno i svežije, mestimično s kišom, uz slab i umeren zapadni i severozapadni vetar.

Jutarnja temperatura će biti od 11 do 14 stepeni, najviša dnevna od 14 do 19 stepeni Celzijusa.

U Beogradu oblačno i svežije, povremeno s kišom, uz slab do umeren zapadni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura oko 12 stepeni, najviša dnevna oko 15 stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u petak se očekuje ređa pojava kratkotrajne kiše uz postepeno razvedravanje, a popodne i toplije. 

Foto: printskrin RHMZ

Za vikend pretežno sunčano i toplo, u subotu uglavnom suvo, a u nedelju u brdsko-planinskim predelima, uz lokalni razvoj oblačnosti, kiša ili kratkotrajni pljusak sa grmljavinom.

Od ponedeljka promenljivo, toplo i nestabilno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom u svim krajevima.

Kuće pod vodom, dve osobe povređene

U nevremenu koje je zahvatilo Novi Sad poplavljene su broje ulice, a u pojedinim delovima vojvođanske prestonice bilo je i grada. Pod vodom su bile i neke saobraćajnice i u centru Koceljeve, kao i nekoliko domaćinstava. Izlili su se manji vodotoci.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Dve osobe su povređene tokom nevremena u Novom Sadu, a u Koceljevi je došlo do plavljenja desetak kuća.

MUP intervenisao širom Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su zbog posledica padavina intervenisali na teritoriji Novog Sada, opštine Beočin, kao i u Sremskim Karlovcima, Zrenjaninu, Šapcu, Rumi i Valjevu.

"Vatrogasci-spasioci evakuisali su juče dvoje ljudi sa krova poplavljenog automobila u Partizanskoj ulici u Novom Sadu i još jednu osobu u Koceljevi gde je došlo do plavljenja nekoliko objekata" navodi se u saopštenju MUP-a.

Foto: printskrin/mup.gov.rs

Kako se navodi, pripadnici Sektora za vanredne situacije bili su angažovani na crpljenju vode iz podrumskih prostorija u Rumi, u mestu Čerević, Žablju, Sremskim Karlovcima, Zrenjaninu.

U saopštenju se dodaje da je u Koceljevi došlo do plavljenja desetak kuća, kao i u Valjevskoj Loznici gde je voda prodrla u podrumske prostorije jednog lokala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set