• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rina.rs

04.06.2023

20:15

OVDE SU CENE NEKRETNINA SKOČILE U NEBESA! Potražnja u ovom mestu u Srbiji je ogromna - Kupci najviše zainteresovani za seoska zemljišta (FOTO)

printscreen

Vesti

OVDE SU CENE NEKRETNINA SKOČILE U NEBESA! Potražnja u ovom mestu u Srbiji je ogromna - Kupci najviše zainteresovani za seoska zemljišta (FOTO)

Podeli vest

Stan u Ovčar Banji nekad se mogao kupiti za 10.000 evra, a sada košta tri puta više. Isto je i sa seoskim zemjištem za kojim je potražnja jako velika.

Sve popularnija turistička destinacija u Srbiji postaje Ovčarsko-kablarska klisura nadomak Čačka. Izuzetne prirodne lepote, planinski vrhovi, jezero i srednjovekovni manastiri ono je što ovaj predeo poseduje oduvek, ali kroz velika ulaganja realizovana u prethodnom periodu, Ovčar Banja potpuno je promenila svoj izgled i to sudeći po meštanima i posetiocima - na bolje. Imajući u vidu veliki turistički potencijal ovog područja, potražnja za nekretninama i njihova cena drastično su skočili.

- Ovde su se stanovi do skoro prodavali jedva za desetak hiljada evra, a iskreni da budemo niko ih nije ni tražio da kupi. Već neko vreme, sve veći broj ljudi dolazi i raspituje se za nekretenine u Ovčarsko-kablarskoj klisuri koje sada koštaju i tri puta više, do 30.000 evra. I zemlja i imanja u kablarskim selima koja su se do skoro prodavala budzašto više uglavnom nisu na prodaju. Ar placa koji je nekada koštao 30 evra sada je teško kupiti i za 300 - kažu meštani Ovčar Banje.

Foto: rina.rs

Sagrađeno je pristanište na jezeru Međuvršje koje može da prihvati veliki broj plovnih objekata i čamaca sa kojima posetioci mogu da se provozaju čuvenim katamaranima i razgledaju Ovčarsko – kablarsku klisuru sa vode. Uskoro stiže i prvi ekološki trimaran koji će biti posebna atrakcija. U Ovčar Banji su sređene parkovske površine, uređena dečija igrališta, sagrađen je amfiteatar koji služi za organizaciju velikih letnjih programa, Prirodnjački centar postao je prava atrakcija koji svakodnevno prima veliki broj turista.

Urađen je i parking na Kablaru koji može da primi preko 200 automobila i pet velikih turističkih autobusa, kao i nova saobraćajnica na vrhu Kablara u dužini od dva kilometra koja je okosnica za razvoj ugostiteljskog sektora na samom vrhu ove planine.

- Gradiće se ulazna kapija na magistrali kao vid dobrodošlice ali i kao vid turističke signalizacije da se zna da ste ušli u Ovčarsko – kablarsku klisuru, vidikovac na Kablaru, zatim RH centar u Ovčar Banji u okviru razvoja zdravstvenog turizma, naravno rešiće se i problem sa vodosnabdevanjem i uradiće se nova kanalizaciona mreža. Nastaviće se sa izgradnjom putnih saobraćajnica, među kojima je najvažnija ona koja vodi do vrha Kablara koja će biti urađena u potpunosti - rekao je direktor Turističke organizacije Čačka Vojin Jakovljević.

Za razvoj ovog kraja od krucijalne je važnosti i izgradnja autoputa Miloš Veliki, pa su neprolazne lepote Ovčarsko – kablarske klisure sada lako dostupne svima koji žele da uživaju u jedinstvenom spoju prirodnih lepota, banjskog i verskog turizma ili da jednostavno udahnu svež planinski vazduh i osete domaćinsku dobrodošlicu kablarskih gorštaka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set