• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.06.2023

10:45

BICIKLIZAM I TRČANJE NA KOPAONIKU – TRADICIJA DUGA 10 GODINA

Informer

Vesti

BICIKLIZAM I TRČANJE NA KOPAONIKU – TRADICIJA DUGA 10 GODINA

Podeli vest

Tereni Nacionalnog parka Kopaonik ove godine će po jubilarni deseti put, ugostiti mnogobrojne ljubitelje brdskog trčanja i biciklizma na sportskim manifestacijama koje čine krunu letnje sezone i ujedno formiraju najposećeniji letnji vikend na našoj najpoznatijoj planinskoj lepotici.

Brdska trka "Trail race Kopaonik" i brdsko-biciklistički događaj „Tri strane Kopaonika“ održaće se poslednjeg julskog vikenda i to od 28-30. jula 2023. godine, a u za vreme trajanja manifestacije, očekuje se da Kopaonik poseti preko 1200 učesnika i preko 5000 posetilaca.

Sportski vikend otvoriće trail trka "Trail race Kopaonik" čiji je start zakazan za subotu, 29. jul sa početkom u 11 časova. "Trail race Kopaonik" je jedna od najmasovnijih brdskih trka u Srbiji na kojoj je prošle godine učestvovalo preko 800 učesnika iz cele Srbije i regiona, a u okviru redovnih i kategorija za decu.

Foto: Informer

Učesnici mogu da odaberu jednu od dve staze, dužine 7 i 15 kilometara, a trčaće se nekim od najlepših predela Nacionalnog parka Kopaonik. Učesnici trke na 7km neće morati da savladaju veliku visinsku razliku, pa je ovo idealna prilika za sve one koji bi po prvi put da se oprobaju u svetu trčanja u prirodi, van asfaltnih podloga. Za mališane, tradicionalno će se održati i dečija trka "Trail race Kids" koja će okupiti najmlađe učesnike različitih starosnih uzrasta od 2-12 godina.

Foto: Informer

Najmasovniji biciklistički maraton u Srbiji - "Tri strane Kopaonika" održaće se drugog dana vikenda, u nedelju 30. jula, po deseti put. Maraton, koji je postao epicentar okupljanja svih ljubitelja biciklizma nudi učesnicima tri već dobro poznate staze "Beli meda", "Jela" i "Pančić"  i dve staze za sve popularniju kategoriju e-bike učesnika.

Foto: Informer

Za početnike i učesnike koji bi po prvi put da se oprobaju u zabavnoj stazi dugoj 20km tu je staza «Beli meda», idealna za ulazak u svet planinskog biciklizma. Staza nema veliku visinske razliku i u većem delu ide po jakim šumskim putevima što je čini idealnom za sve koji bi da se upuste u avanturu na dva točka. Za one malo spremnije, koji imaju više iskustva, ali i kilometara u nogama tu su staza „Jela“ duga 35km i staza „Pančić“ koja je namenjena iskusnim biciklistima koji će savladati dužinu oko 50km i visinsku razliku preko 1500 metara. Prateći trendove, ali i osluškujući potrebe ljubitelja biciklizma, ove godine će ponovo biti organizovane i e-bike trke na stazama „Beli meda“ i „Jela“ pa će svi učesnici koji imaju električne bicikle moći da učestvuju u odvojenim kategorijama.

Foto: Informer

Pored svih navedenih sportskih dešavanja ovaj vikend obeleže brojne druge zabavne aktivnosti poput kulturno-umetničke manifetsacije „Dani borovnice“, sajma na otvorenom sa izglagačima iz sveta sporta i rekreacije, muzičkog programa, organizovanih izleta, pešačkih tura i slično.

Foto: Informer

Proslavljajući 10. godina od osnivanja prve trke, organizator je ove godine za sve učesnike pripremio bogat učesnički paket, kvalitetnu takmičarsku majicu i medalju i bogat nagradni fond za najbolje učesnike, a dobra organizacija koja je postala sinonim za trke na Kopaoniku garantuju nazaboravni provod krajem jula na Kopaoniku! Tri strane Kopaonika i Trail race Kopaonik održavaju se uz podršku Nacionalnog parka Kopaonik, JP Skijališta Srbije, Opština Raška i Brus , a ove godine generalni partner događaja je Imlek Protein.

Redovne prijave otvorene su do kraja juna, a svi zainteresovani učesnici više informacija kao i link do prijava mogu potražiti na sajtovima trka www.trailracekopaonik.com i www.tristranekopaonika.rs 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set