• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. J.

04.08.2023

21:15

Otkud ovaj tu! Iz Perua u Gradište na vašar!

V. J.

Vesti

Otkud ovaj tu! Iz Perua u Gradište na vašar!

Podeli vest

U brojnim mestima širom Srbije na Svetog Iliju se održavao vašar, al` Gradištanci kažu da samo kod njih traje čak tri dana!

Da li zbog zemljaka koji rade u inostranstvu pa se užele provoda u Srbiji ili zbog dobre vašarske ponude, i večeras je u Velikom Gradištu živo i zabavno.

Tako je bilo i prethodnih večeri. Glavna ulica je zatvorena, a na svakom koraku su pune kafane iz kojih dopiru zvuci raznih muzičkih žanrova...Mešaju se sa mirisom pečenja i roštilja a najslađe je, kažu, kad se tako u šetnji s nogu pojede vašarska mekika.

Foto: V. J.

 

Tu je i šećerna vuna, slatkiši, slaniši pa redom tezge prepune garderobe od svake sorte - tange po 50 dinara, sedam pari čarapa za 300 dinara, grnčarija, suveniri, a neumorni  prodavac zavesa i u sumrak nije odustajao od prodaje:
- Imamo zavese, kvalitetne lepe...navalite, ovde je je sve slobodno i besplatno! Diranje, pipanje svake vrste! Navalite žene - odjekuje njegov glas.

Najviše gužve je u delu gde je takozvani "hali gali"' luna park sa ringišpilima, električnim automobilima - ma tu se gura i staro i mlado! 

Deca se tiskaju oko štandova sa velikim papagajima, arama, a oni hrabriji zagledaju pitona!...Mali harmonikaše razvlače mehove, stariji im aplaudiraju i kite, a podalje od njih - prepoznatljiva melodija "kondorovog leta" i muzika naroda s dalekih Anda. Peruanac stigao u Veliko Gradišite i svira li, svira...I on je čuo za naš vašar!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set