• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.08.2023

16:35

Menjao auto za kozu! Istina je, a da vidite kako sada živi

printscreen RTS

Vesti

Menjao auto za kozu! Istina je, a da vidite kako sada živi

Podeli vest

Vasilije Kovačević ceo život je proveo u centru Beograda, a onda je odlučio da stan zameni montažnim objektom na placu u Velikoj Moštanici. Malo po malo, domaćinstvo se širilo i to na neobičan način.

Putem oglasa auto je menjao za kozu, a kako prenosi Rts, našao je dobar način da živi zdravo i da se izbori sa stresom. 

- Meni je kum da auto na korišćenje, a pošto nisam mogao da ga vozim, ja ga poklonim. Taj čovek ga je vozio, vozio i onda mi ga je vratio posle nekoliko godina. Šta da radim sa tim autom, dam oglas "menjam auto za kozu". Taj auto je vredeo mnogo više, ali ja ne gledam vrednost svega. Taj čovek je bio u čudu, da ga ne prevarim, jer ja jednostavno nisam hteo novac, hteo sam životinje i stvarno je to bio pun pogodak. Sada ispada da ove koze vrede mnogo više od auta - ispričao je Vasilije.

Kaže da koze nisu zahtevne, ali su probirljive. Neće da jedu travu pokošenu kosilicom, pa Vasilije mora po starinski, kosom.

Foto: printscreen RTS

Vasilije Kovačević i dalje radi u gradu, ali živi u Velikoj Moštanici

- Ne mogu jedna bez druge, tačno vas životinja uči da treba da imamo jednu zajednicu. Gledam kako se slažu koze sa ovcama i tačno se zna poredak. Glavna je koza, prvo ona jede, pa se pomeri, onda jede ovca. Mnogo može da se nauči od životinja - dodaje Vasilije.

Vasilije i dalje radi u centru, ali živi na selu.

- Lepo je jutro, kad se ustane, kad je mirno i tiho i kad praviš raspored za taj dan. Popiti kafu, rakiju, šta ćemo kako ćemo, ako smo kod kuće ceo dan. Lepo je veče, lepo je popodne kad imate hlad, hvala Bogu, ne peče me sunce i stalno duva neki vetrić. Tako da uvek možete da nađete neko mesto gde bi nešto napravili i kad je najviša temperatura- opisao je Vasilije.

Osim toga, Vasilije i njegove koze uskoro će se zajedno naći i na sceni, opet neobičnog Moki teatra. I neće daleko putovati, osim ako ne krenu na turneju, u komšijskom dvorištu priprema se predstava "Pastir". Moki teatar osnovali su kreativci, veterani Akademskog pozorišta "Branko Krsmanović" na imanju jednog od članova, pa je i umetnost jedan od načina borbe protiv stresa. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)
Politika

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)

Tradicionalna manifestacija za decu „Vaskršnje čarolije“ održana je ovog vikenda u Topčiderskom parku ispred Konaka kneza Miloša gde se okupio veliki broj dece koja su zajedno sa predstavnicima opštinskog rukovodstva uživala u vaskršnjem programu u organizaciji Opštine Savski venac.

05.05.2024

23:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set