• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.T.

10.10.2023

14:29

Srbi pronašli izgubljen novac, pa ga vratili Albancu! O ovome priča ceo Bujanovac

S.T.

Vesti

Srbi pronašli izgubljen novac, pa ga vratili Albancu! O ovome priča ceo Bujanovac

Podeli vest

Miomir Stojiljković iz Bujanovca i njegov prijatelj Nebojša Janković, pronašli su nedavno novac i vratili vlasniku Vetonu Zairiju iz Končulja.

Ova srpsko - albanska priča oduševila je mnoge na društvenim mrežama, jer je Miomir sa Vetonom uspeo da stupi u kontakt upravo na taj način.

- Išao sam kolima sa Nebojšom Jankovićem, mojim prijateljem, koji je vozio. Vraćali smo se sa svadbe, u subotu oko 14:30. Bio sam na mestu suvozača, kada smo na ulici videli novac. Nebojša je
zaustavio auto, a ja izašao. Videli smo 4 novčanice od po 50 evra, koje je Zairi podigao u menjačnici.
Neko mu je poslao, bilo je tu svih podataka o transferu novca. Mi čoveka nismo poznavali, pa smo sve to objavili na fb.

Odmah su počeli da se javljaju oni koji ga poznaju, a posle i on sam. Čuli smo se i dogovorili da dođe na stadion, kako bi mu predali novac - priča Miomir.

Foto: S.T.

 

 

Kada je Zairi došao na stadion BSK Bujanovac , gde Miomir radi, bio je pod utiskom.
- Tražio sam mu da pokaže ličnu kartu i uz prisustvo dva svedoka predao mu novac.

On je hteo da nas časti, a mi nismo to želeli, jer smatramo da nema potrebe za tim. To svakako nije naš novac, nikad ne bi uzeli tuđe. On je insistirao makar da plati kafu, a mi smo taj novac dali momcima koji rade na stadionu.

Smatram da je materijalno malo manje, u odnosu na moralno, da moralna satisfakcija mnogo više znači, no da smo uzeli tih 200 evra.

Pa ne bi nam oni mogli da nadomeste ništa, a osećaj da smo vratili nešto što nije naše, je neopisiv, nema cenu - poručuje Miomir.

On dodaje da smatra da bi svako normalan postupio ko on i njegov prijatelj, te da nije učinio ništa veliko. On je inače i suvlasnik preduzeća za proizvodnju obuće, oženjen i otac troje dece.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set