• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. K.

17.03.2024

10:00

Ima li još neka škola ovako nešto? Treba videti!

D. K.

Vesti

Ima li još neka škola ovako nešto? Treba videti!

Podeli vest

Osnovna škola "Vožd Karađorđe" u Aleksincu koja je nedavno došla u centar medijske pažnje kada je direktorka kupila bubnjeve za đački orkestar, neobična je i po tome što u njenom holu raste prava morska palma i to ne iz saksije!

Tačno je da se u lepo uređenom holu nalaze žardinjere i saksije raznog cveća ali ova palma raste direktno iz zemlje, u delu koji nije popločan.

Direktorka škole Maja Radoman Cvetićanin kaže da je palma stara dvadesetak godina.

- Na tom mestu ranije se nalazila saksija sa velikim fikusom, a onda je jedna od učiteljica posadila palmu. Očigledno joj veoma odgovaraju uslovi u našoj školi, a i to kako je negujemo, pošto je izrasla skoro do plafona - priča direktorka Maja.

 

Foto: D. K.

Neobično

 

Poput palmi na moru, i oni svoju palmu jednom godišnje "šišaju", odnosno seku joj stare grane.

- Trudimo se da u školi, ali i u prostoru oko škole bude puno zelenila, da bi deca boravila u finom ambijentu, a to znači i dobru energiju u školi - objasnila je Radoman Cvetićanin.

Kao i ova biljka, i škola napreduje a sa njom i rok bend po kome su već poznati. Posle bubnjeva učenicima su se javili brojni donatori, među kojima je i Bajaga, pa su dobili i nove instrumente tarabuku, gitare i pojačalo.

Poznati muzičari iz Aleksinca sada dva puta nedeljno drže radionice đacima koji žele da nauče da sviraju, a sve sa ciljem da škola što pre dobije rok bend.

Direktorka Maja objašnjava da učenicima želi da na taj način pruži mogućnost izbora kada je muzika u pitanju, a rokenrol smatra "protivtežom turbo folku i šundu" kojim smo, kako kaže, zatrpani sa svih strana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set