• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

23.03.2024

15:42

Defileom mažoretkinja obeleženi „Dani Tivta u Novom Sadu“: "Okupili smo se uoči dolaska proleća, kako bismo se družili"

S. K.

Vesti

Defileom mažoretkinja obeleženi „Dani Tivta u Novom Sadu“: "Okupili smo se uoči dolaska proleća, kako bismo se družili"

Podeli vest

Dvodnevnu manifestaciju „ Dani Tivta u Novom Sadu“ obeležio je i današnji defile mažoretkinja „Modesta“, članova GPD „Tivat“, КUD „Boka“ i „Maškarade“, svi iz ovog primorskog crnogorskog mesta.

Svečani defile je održan od Dunavskog parka, zatim Zmaj Jovinom ulicom.Trgom slobode, do Кatoličke porte, gde je nakon obraćanja zvaničnika, uz gastro ponudu ribe i vina, nastupila i klapa „Jadran“.
- Zaista se radujem „Danima Tivta u Novom Sadu“ koji su počeli juče i to radnim sastancima predstavnika novosadskih i tivatskih institucija u Privrednoj komori Vojvodine i potpisivanjem Sporazuma sa Кulturnim centrom, a danas se programom svečanog otvaranja, nastavlja nešto veseliji stil manifestacije. Okupili smo se taman uoči dolaska proleća, najlepšeg godišnjeg doba, kako bi smo se družili u Novom Sadu, a nadam se da ćemo se uskoro, već s jeseni, videti i u Tivtu, gde je planirano da se održe i „Dani Novog Sada“ u tom gradu, kao uzvratna manifestacija - rekao je Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada Potpredsednik Opštine Tivat Andrija Petković je istakao da mu je veoma drago što se ova manifestacija uspešno realizuje.

- Grad Tivat je veliki prijatelj Grada Novog Sada, a to prijateljstvo je ozvaničeno prošle godine, kada je potpisan Sporazum o saradnji između dva grada, koji su sada pobratimi. Hvala na gostoprimstvu, koje ćemo se truditi da uzvratimo već ove godine – rekao je Petković i naglasio da Novosađane sutra uveče, u okviru ove manifestacije, očekuje i besplatan ulaz u Srpsko narodno pozorište, gde će biti odigrana poklon predstava „Ćelava pevačica“ u izvođenju glumaca Centra za
kulturu Tivat.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set