• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S. K.

03.07.2024

17:56

Ovo još niste probali! Čokoladna revolucija kreće iz Novog Sada! Evo o čemu je reč

Naučno tehnološki park

Vesti

Ovo još niste probali! Čokoladna revolucija kreće iz Novog Sada! Evo o čemu je reč

Podeli vest

Tročlani tim Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu (NTPNS) uspešno je testirao inovaciju koja spaja tehnologiju i gastronomiju – “štampajući” čokoladu uz pomoć 3D štampača!

Ovako nešto po prvi put je urađeno u našoj zemlji i predstavlja neki vid čokoladne revolucije u Srbiji.
- Ovaj neobičan patent omogućiće kreiranje jedinstvenih čokoladnih umetničkih dela, zahvaljujući timu stručnjaka okupljenih oko želje za inovacijama. Korišćena je najnovija oprema – WiiBoox Lucky Bot, patent startapa, za stvaranje personalizovanih čokoladnih kreacija koje su do sada bile

nezamislive – saznajemo od genijalaca iz Naučno tehnološkog parka u Novom Sadu.

Foto: Naučno tehnološki park

Mesto dobrih ideja- Naučno-tehnološki park u Novom Sadu

 

Projekat je testiran sa globalnim liderom u proizvodnji čokolade, Barry Callebaut, čiji su stručnjaci podržali i priznali inovaciju. Tim koji stoji iza ovog projekta uključuje rukovodioca Razvojnog centra Naučno –tehnološkog parka Vladimira Todorovića, profesora Fakulteta tehničkih nauka Dejana Movrina, i talentovanog studenta Mladena Milića.

Foto: Naučno tehnološki park

Kao prava

 

- Njihov trud i znanje pretvorili su ideju u stvarnost i potvrdili da je NTPNS mesto sjajnih ideja! Tokom jeseni, NTP NS planira niz događaja i radionica gde će studenti, ali i građani, imati priliku da se upoznaju sa ovom fascinantnom tehnologijom i da uživaju u jedinstvenim čokoladnim kreacijama – ističu u ovoj naučnoj ustanovi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set