• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.09.2024

13:30

Crni septembar! Skuplje parkiranje u Kragujevcu! Evo koliko košta sat

Jkp Šumadija

Vesti

Crni septembar! Skuplje parkiranje u Kragujevcu! Evo koliko košta sat

Podeli vest

Na sve izdatke za početak školske godine, Kragujevčani od ovog meseca moraju više da plaćaju parkiranje i sakupljanje otpada.

Sada je odnošenje smeća na gradskom području poskupelo za 40 odsto za fizička lica i privredu. U kragujevačkim selima uvećanje je 35 odsto za meštane i 38 odsto za privrednike. 

U Sektoru parkinga cene su, kako obrazlažu u JKP "Šumadija", povećane "zbog usaglašavanja cena u drugim gradovima, konstantnog rasta cena na tržištu i povećanih troškova vršenja usluge".

Za uslugu parkiranja na opštim parkiralištima vozači od 1. septembra izdvaju 27 odsto više nego sada.

Umesto 55 dinara koliko je koštao prvi sat u nultoj zoni na opštim parkiralištima, vozači sada izdvajaju 70 dinara, a drugi sat umesto 110 sada košta 140 dinara.

U zoni jedan, sat parkiranja košta 60 dinara, a dnevna karta 180 dinara. U drugoj zoni sat parkiranja je 50 dinara, a dnevna karta 150 dinara. 

Za posebna parkirališta poskupljenje je 14 odsto.

I u zatvorenoj garaži skočile su cene usluga parkiranja i to za 33 odsto, što znači da sat košta 80 dinara, a dnevna karta 1.200.

S obzirom na to da je ovo drugi put ove godine da Javno komunalno preduzeće "Šumadija" povećava cene usluga, podsetimo da su prvo u februaru poskupeli odvoz smeća, usluge gradskih grobalja i parkiranje, od 5 do 20 odsto.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kako izbeći lopove?! Srbe zateklo neprijatno iznenađenje u Grčkoj! Seničić: Koristite sefove i kopirajte dokumenta!
Društvo

Kako izbeći lopove?! Srbe zateklo neprijatno iznenađenje u Grčkoj! Seničić: Koristite sefove i kopirajte dokumenta!

Najveći strah svakog turista na odmoru je susret s lopovima, a naši građani koji letuju u Grčkoj, nažalost, već su postali njihove žrtve. U ovom slučaju, lopovi su napali porodicu iz Srbije koja je letovala na Sitoniji, ukravši im stvari i dokumenta. Prema rečima oštećenih, situacija je bila još ozbiljnija jer su umalo ostali i bez automobila.

04.09.2024

09:52

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini
Kultura

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini

Danas je u Beogradu preminula Rada Đuričin, jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozoršta, saopštilo je pozorište.

04.09.2024

13:13

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set