• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/M. L.

04.09.2024

17:57

Posle tri dana zauzdana vatra pod Bukuljom! Više od 100 vatrogasaca i dobrovoljaca gasilo požar!

M. L. /Društvene mreže

Vesti

Posle tri dana zauzdana vatra pod Bukuljom! Više od 100 vatrogasaca i dobrovoljaca gasilo požar!

Podeli vest

Požar koji je u ponedeljak oko podne izbio u ataru sela Garaši na više lokacija brzo je zahvatio veliku površinu. Danas, trećeg dana borbe sa vatrenom stihijom, požar je stavljen pod kontrolu i za sada nema opasnosti od širenja vatre.

- Napokon dobre vesti! Obišli smo brdo Orlovica i Vagan u Mesnoj zajednici Darosava, a potom i Markovića kraj u Mesnoj zajednici Garaši, vatra je pod kontrolom, ali nema opuštanja i biće organizovana dežurstva kako se požar ponovo ne bi proširio. Prema informacijama koje imamo, domovi meštana su sačuvani i što je najvažnije, nema povređenih. Materijalna šteta je velika, požar je zahvatio ogromnu šumsku površinu. 

Hvala svim pripadnicima vatrogasnih jedinica iz Aranđelovca i drugih gradova i opština, helikopterskoj jedinici i pripadnicima MUP-a, dobrovoljcima, lovcima, kvadistima, volonterima, zaposlenim u javnim preduzećima i sugrađanima koji su se danonoćno borili sa velikom vatrenom stihijom, na izuzetno nepristupačnom terenu - saopšteno je na zvaničnoj stranici opštine Aranđelovac. 

Tokom noći požar se širio ka kućama u mestu Darosava pa je nekoliko desetina dobrovoljaca i građana dežuralo da bi sprečili širenje požara ka kućama. Tokom noći je došlo do požara i u Vrbičkoj reci, ali i taj požar je lokalizovan. 

Foto: M. L. /Društvene mreže

Vatrogasci i dobrovoljci su tri dana gasili požar

 

Juče i danas na gašenju požara angažovane su i helikopterske jedinice. 

Prema rečima nadležnih  na terenu je bilo više od 120 vatrogasaca, sa oko 35 vozila. Tokom današnjeg dana bilo je 20 nadletanja nad centrom požara, sa 60.000 litara vode.

Angažovana je i teška mehanizacija na raščišćavanju puteva da bi se nastavilo praćenje žarišta uz neprekidno dežurstvo.

Kako je rečeno, radi se o najvećem požaru koji se dogodio u Šumadiji a procenjuje se da je pod vatrenom stihijom bilo između 100 i 200 hektara niskog rastinja i drveća.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini
Kultura

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini

Danas je u Beogradu preminula Rada Đuričin, jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozoršta, saopštilo je pozorište.

04.09.2024

13:13

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set