• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J. V.

07.09.2024

14:22

Haris Džinović je najbolji! Za ovu "Tajnu" svi treba da čuju! U Okružnom zatvoru u Smederevu održan Festival imitacija!

J. V.

Vesti

Haris Džinović je najbolji! Za ovu "Tajnu" svi treba da čuju! U Okružnom zatvoru u Smederevu održan Festival imitacija!

Podeli vest

Na ekonomiji Okružnog zatvora u Smederevu održan je Festival imitacije osuđenih lica "Tajna" iz svih kazneno-popravnih ustanova u Srbiji.

Uloga festivala, koji je održan po šesti put, važna je i za osuđenike, ali i zaposlene u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, jer obrazovne, kulturne i sportske aktivnosti spadaju u jedan od najvažnijih segmenata funkcionisanja svake penalne ustanove i deo su programa reintegracije osuđenih lica u društvenu zajednicu.

- Prvi put učestvujem na ovom festivalu. Spremio sam komični karakter, jedno mesec dana sam vežbao i očekujem da jedno od tri prva mesta bude naše. Znači mi učešće u ovakvim aktivnostima, ali i to što sam angažovan ovde na ekonomiji i obavljam posao zavarivača i bravara. Dobiću sertifikat koji će mi, nadam se, pomoći da se, kada izađem odavde, lakše zaposlim. Ustanova će da mi pomogne pri izlasku, da me zaposli i da dobijem smeštaj, pošto sam odrastao u hraniteljskoj porodici i nisam stambeno obezbeđen – kaže osuđenik A. G. (26), jedan od učesnika takmičenja. 
Do sada, ovo je najmasovniji festival, koji je okupio 25 osuđenika i osuđenica iz 15 ustanova u Srbiji. 

- Reč koja se najčešće upotrebljava u našoj ustanovi je resocijalizacija i sve ovo je u tom cilju, ali i da osuđena lica svoj skriveni talenat ovde usavrše – kaže upravnik Okružnog zatvora u Smederevu Goran Pavlović, koji ističe da se na ekonomiji osuđenici školuju, ali i prolaze obuke za različite, vrlo tražene zanate.

Foto: printscreen

Na 6. Festivalu imitacija "Tajna" učestvovali su osuđenici iz svih kaznenih ustanova

 

Prvo mesto osvojio je osuđenik KPZ Šabac, drugo mesto podelili su osuđenici KPZ Niš i osuđenice KPZ za žene u Požarevcu, a na deobi trećeg mesta bili su osuđenici Okružnog zatvora u Smederevu i KPZ u Sremskoj Mitrovici.

Foto: J. V.

Glumac Nenad Okanović bio je ove godine u žiriju

 


- Za nas su već svi pobednici, samim tim što učestvuju na ovakvom festivalu i bez obzira na to ko će osvojiti prve tri nagrade, mi verujemo da će svi adekvatno biti nagrađeni u svojim ustanovama posle povratka. Svi učesnivi su imali oko mesec i po dana da spreme svoje tačke i nadamo se da su zadovoljni imitacijama koje su pripremili. Želimo da pohvalimo njihovu motivisanost da dođu i učestvuju na ovakvom festivalu i predstave se publici. Za pohvalu je njihova hrabrost i otvorenost prema sistemu u kome se nalaze – istakla je Danijela Ikanović, realizator službe za tretman Okružnog zatvora u Smederevu.


U žirija ove godine bio je i naš proslavljeni glumac Nenad Okanović. Inače, festival "Tajna", samo je jedan u nizu sličnih koji se organizuje u ustanovama Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, poput festival besedništva u Sremskoj Mitrovici, likovne kolonije u Somboru, i festival literarnog stvaralaštva u Valjevu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Prekipelo! Počinje lov na ukrajinske zvaničnike! Poslednji potez Kijeva kap koja je prelila času, Rusi obećali i nagrade!
TOTALNA ESKALACIJA

Prekipelo! Počinje lov na ukrajinske zvaničnike! Poslednji potez Kijeva kap koja je prelila času, Rusi obećali i nagrade!

Poslanik Državne dume iz Krima i član komiteta za bezbednost Mihail Šeremet izjavio je za RIA Novosti da nudi nagradu od 100 hiljada rubalja za pomoć u hapšenju zvaničnog predstavnika Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine Georgija Tihog, koji je uputio uvredljive komentare i pretnje Rusiji i njenim međunarodnim partnerima. Šeremet je naglasio da je ćelija već spremna.

07.09.2024

13:14

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set