• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S. T.

12.09.2024

10:23

Marko i Balša u humanoj misiji! Triatlon od 2.500 km za decu obolelu od raka

Privatna arhiva

Vesti

Marko i Balša u humanoj misiji! Triatlon od 2.500 km za decu obolelu od raka

Podeli vest

Marko Nikolić (36), humanitarac i profesor fizičkog vaspitanja i sporta iz Vranja zajedno sa Balšom Zajićem iz Crne Gore od 1. septembra je u specijalnoj humanitarnoj misiji "Za naše male heroje".

Njih dvojica zacrtali su sebi triatlonsku rutu od 2.500 kilometara tokom koje trče, voze bicikl i veslanjem prelaze rečne deonice da bi sakupili novac donatora za pomoć u lečenju dece obolele od karcinoma. 

Marko i Balša do sada su prešli trećinu planiranog puta triatlona.

Foto: Privatna arhiva

 

 

- Do sada smo prešli 850 kilometara i sakupili više od 5.000 evra. Trenutno smo u Novom Sadu, danas krećemo preko Subotice dalje celom Istočnom Srbijom do Vranja. U Nišu će 18. septembra biti veliki doček, defile na Čairu od 18.30 - preneo nam je Nikolić. 

Njihov cilj je da od sakupljenog novca kupe aparate koji su potrebni prilikom dijagnostifikovanja i
lečenja dece obolele od karcinoma.

Od 2.500 kilometara, kako nam je preneo, 200 kilometara prešli su kajakom i 650 kilometara biciklom za 11 dana.
Tokom dosadašnje rute kažu da su nailazili na izuzetan prijem i doček građana i predstavnika opština, a apeluju na sve dobre ljude da pomognu akciju donacijama humanitarnoj fondaciji "Zajedno možemo" čiji je predsednik Marko Nikolić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Umrla Katerina Valente
Showbiz

Umrla Katerina Valente

Pevačica Katerina Valente preminula je 9. septembra u svojoj 93. godini, navedeno je na njenoj Fejsbuk stranici.

12.09.2024

09:45

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set