• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.09.2024

10:45

Ko se još ovako igra? Ima ih...

printscreen RTV Pančevo

Vesti

Ko se još ovako igra? Ima ih...

Podeli vest

Prvi učitelji se nikada ne zaboravljaju i dobro se pamte njihove lekcije. A inicijativu jednog učitelja iz Kovina pre deceniju i po tamo su rado prihvatili i odrasli, i evo šta svake godine rade.

U naselju Pločica, u subotu, 14. septembra, po 15. put organizuje se neobično takmičenje kakvo se verovatno nigde više na svetu ne priređuje.

Učesnici će se naime, nadmetati u starim zaboravljenim igrama i veštinama, piše zdravopančevo.

Kada su na predlog starog učitelja prvi put organizovali takmičenje da bi deci u naselju pokazali kako su se oni igrali u prošlosti, deca su bila oduševljena. Onda su ga svake godine bogatili i učesnicima i zanimljivim disciplinama.

U Pločici se tako svake godine u ovo doba deca takmiče u disciplinama kao što su: zvrcanje sličica na banak, gađanje praćkom, bacanje novčića na crtu (krajcarice), kobasičari, tapke, slika-belo, pravljenje i prenošenje bunara od šapurina, ručno krunjenje kukuruza, gađanje klikerom u rupu (roše), teranje točka…

Foto: printscreen RTV Pančevo

 

 

Okupljanje učesnika u takmičenju u zaboravljenim igrama je zakazano za subotu u 10 sati, a takmičenje počinje sat kasnije.

U okviru manifestacije biće održano i takmičenje u kuvanju riblje čorbe od 15 sati, a takmičari se mogu prijaviti na licu mesta.

Topiće se dva kazana masti, tako da će biti i svežih čvaraka.

- U kazanu će se kuvati mladi kukuruz, a vredne domaćice spremiće i domaće kolače. Biće i pržene ribe i prženih pečuraka, te niko neće ostati gladan posle igranja, poručuju organizatori.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Umrla Katerina Valente
Showbiz

Umrla Katerina Valente

Pevačica Katerina Valente preminula je 9. septembra u svojoj 93. godini, navedeno je na njenoj Fejsbuk stranici.

12.09.2024

09:45

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set