• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Z. I.

12.09.2024

17:21

Nije leskovački, ali kida! Ceo grad zamirisao na paprike!

Z. I.

Vesti

Nije leskovački, ali kida! Ceo grad zamirisao na paprike!

Podeli vest

Kad osetite miris pečenih paprika, kažu, stiže jesen!

Deo Zrenjanina, gde se danas održavalo tradicionalno takmičenje u spremanju ajvara, podsetilo je mlađe na bakinu kujnu. 

Prijatni mirisi povrća i začina, privikli su radoznalce da se približe takmičarkama pa i da pitaju za recept. 

U kratkoj pauzi između dva mešanja po velikoj šerp, baka Anđa, penzionerka iz Zrenjanina kaže da je važno da paprika bude crvena, zdrava j jedra.

 

- Ima raznih recepata, neko dodaje patlidžan, tikvice i šargarepu, neko ga opet začini belim lukom, celerom i peršunom, ali tipičan srpski ajvar čine tri osnovna sastojka uz strpljenje i ljubav - kaže Milica, kapiten tima Moderne ajvaruše, ne skrivajući ambicuju da njihov ajvar bude najukusniji.

Takmičenje u organizaciji Turističke organizacije grada Zrenjanina, kao i prethodnih godina podržali su učenici srednje Ugostiteljske škole uz želju na po receptu svojih baka i prabaka, naprave ukusan ajvar.
   


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

KSS nagovara Danilovića i Pešića da nastave sa radom! Šanse nisu velike, ali...
Košarka

KSS nagovara Danilovića i Pešića da nastave sa radom! Šanse nisu velike, ali...

Svetislav Pešić (75) i Predrag Danilović (54) napustili su Košarkaški savez Srbije, ali njihovi najbliži saradnici čine sve kako bi ih zadržali, odnosno vratili na funkcije! Prema nezvaničnim informacijama i kuloarskim pričama, članovi Skupštine i Upravnog odbora KSS za to su da odlazeći predsednik krovne organizacije srpske košarke nastavi sa radom, a samim tim, nadaju se da bi legendarni košarkaš mogao da ubedi i popularnog Karija da ostane selektor.

12.09.2024

13:13

Planeta

Zabava

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)
Kultura

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)

Misteriozni slepi guslar luta razrušenim svetom uz poj pesme Volja sinovljeva koja opisuje malu zajednicu uzgajivača semena pšenice koja je živela daleko u pustinji i odbijala da se povinuje tiraniji udaljenog grada - ovaj kratak opis filma "Volja sinovljeva" uvodi nas kroz vrata potpune žanrovske i produkcijske inovacije koja do sada nije viđena u domaćoj kinematografiji.

12.09.2024

13:04

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set