• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S. B.

13.09.2024

16:15

Neverovatna 'slučajnost' na otvaranju izložbe o Bati Živojinoviću u Paraćinu!

printscreen Kanal M

Vesti

Neverovatna 'slučajnost' na otvaranju izložbe o Bati Živojinoviću u Paraćinu!

Podeli vest

Povodom 90 godina od rođenja legende jugoslovenske i srpske kinematografije, Velimira Bate Živojinovića u Kulturnom centru u Paraćinu upriličena je izložba „Bata u 90 slika”.

Postavku čine fotografije iz bogate arhive lista "Borba", a građani Paraćina imaće priliku da je vide naredne dve nedelje. 

Autorka izložba Elena Stojanović kaže da ovom izložbom zajedno idemo na putovanje na kome gledaoci mogu bliže da upoznaju život i karijeru glumca koga su svi voleli.

- Ovde su fotografije iz njegovog privatnog života, sa festivala, iz serija i fiilmova koje je snimao - rekla je Stojanović. 

Andrija Jorgić, dirktor lista "Borba" iz čije bogate arhive potiče veliki broj fotografija, istakao je "da ova izložba putuje širom Srbije među narod, jer je Bata bio čovek iz naroda". 

Foto: printscreen Kanal M

U Domu kulture u Paraćinu otvorena izložba "Bata u 90 slika"

 

- Danas je petak 13, izložba je otvorena u 13 sati, ovo je 13. izložba, a to je bio i Batin srećan broj!- rekao je Jorgić. 

On je podsetio da se ideja o ovoj izložbi rodila 2019. kada je Batina udovica Lula u redakciji "Borbe" videla više stotina Batinih slika...

- Tada smo pokrenuli inicijtivu da jedna ulica ponese Batino ime, a ideju o izložbi razvili smo kasnije kada je došao Batin i Lulin sin, Miljko Živojinovć - dodao je Jorgić. 

Prema Miljkovim rečima, ovom izložbom Bata je ponovo u narodu.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Saslušan Tomislav Pantić kog su Kurtijevi banditi uhapsili i optužili za navodni ratni zločin! Oglasili se njegov advokat i sin - Srbin u jako lošem stanju!
Politika

Saslušan Tomislav Pantić kog su Kurtijevi banditi uhapsili i optužili za navodni ratni zločin! Oglasili se njegov advokat i sin - Srbin u jako lošem stanju!

U Osnovnom sudu u Prištini danas je pred sudijom za prethodni postupak održana sednica za određivanje pritvora u slučaju Tomislava Pantića (85) iz Istoka koji je u četvrtak uhapšen pod sumnjom da je počinio navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva tokom sukoba na KiM 1999. godine i sada se čeka odluka suda o daljim merama.

13.09.2024

17:08

TV

Demokratije više nema u svetu, postoji samo vladavina jednog naroda! Oni određuju šta su ljudska prava! (VIDEO)
Live TV

Demokratije više nema u svetu, postoji samo vladavina jednog naroda! Oni određuju šta su ljudska prava! (VIDEO)

Troškovi servisiranja ogromnog američkog saveznog duga sada su veći od budžeta za odbranu, izjavio je izvršni direktor Tesle i Spejks Iksa Ilon Maks u popularnom podkastu. On je dodao da zemlja „izuzetno brzo bankrotira“. Američko ministarstvo finansija objavilo je krajem jula da je državni dug premašio 35 biliona dolara, što je skočilo za trilion u periodu od šest meseci. Profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka govorio je na ovu temu u "Info jutru" Informer televizije.

13.09.2024

12:42

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set