• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/B. I.

09.10.2024

16:48

(VIDEO) Ovakvo slavlje se ne pamti! Uz vola na ražnju pradeda Petar proslavio 100, a Nemanja 18 godina! A da čujete samo pesmu!

.Foto: B. I. /V. D.

Vesti

(VIDEO) Ovakvo slavlje se ne pamti! Uz vola na ražnju pradeda Petar proslavio 100, a Nemanja 18 godina! A da čujete samo pesmu!

Podeli vest

U kući Ćirovića u selu Negbina kod Nove Varoši nedavno je održano veliko slavlje! Najmlađi unuk Nemanja, postao je punoletan, a njegov pradeda Petar uskoro će navršiti ravno 100 godina!

Od podne, pa do sitnih sati, a i drugi dan, kažu meštani sela oko Murtenice, orila se muzika brdima između Zlatara i Zlatibora. 

Gosti sa kojima smo pričali prenose da je bilo veličanstveno. 
Domaćin je bila porodica Ćirović, a povod za slavlje bili su rođendani - najstarijem članu Petru 100. a njegovom praunuku Nemanji 18. Čak je i Nemanjin deda, a Petrov sin Relja odlučio da istog dana proslavi svojih 66 godina iako mu je rođendan bio nekoliko dana pre toga.

Deda Petar, kako ga njegovi u kući zovu, u januaru, na Božić, napuniće 100 godina! Najstariji je stanovnik sela Negbina, ali i celog ovog kraja.

Pa iako ga još nekoliko meseci deli od jubileja, ukućani su hteli da obeleže i njegov rođendan uz praunukovo punolestvo.

 

Foto: B.I./V.Despić

Ćirovići kad slave, onda svi slave

 

Pod krovom Ćirovića, živi njih sedmoro, deda Petar, njegov sin Relja i snaja Radivojka, unuk Darko i njegova supruga Rada, i dvoje praunučadi, Sara i Nemanja.
U dvorištu porodične kuće pod ogromnim šatorom dočekali su više od 500 zvanica!


Sve su ovo već planirali pre pola godine. Pozvali su rodbinu, komšije, kumove i prijatelje, pa već poslednjih mesec dana slavlje su pripremali danonoćno, a posla je, kažu, bilo za bataljon. 

- Od prvih priča za ovo slavlje, jednoglasno smo rešili da slavimo pod šatrom, kod kuće, jer šta ima lepše od toga! Sva hrana pripremala se kod nas, imali smo profesionalne kuvarice, konobare, a i šatru smo iznajmili, specijalnu za ove prilike. Trudili smo se da bude najbolje što može - kaže nam glavni domaćin Darko Ćirović, Nemanjin otac, a deda Petrov unuk.


Domaćinska je kuća Ćirovića - štala puna stoke, imaju oko desetak krava, veliko stado ovaca, pa su bez dvoumljenja odlučili da za ovu priliku odgaje bika kojeg su za veselje ispekli na ražnju! Pekla su ga tri majstora, a bio je glavna atrakcija na slavlju.

Foto: B.I./V.Despić

Ja, vragolan i moj deda

 

- Ceo život radimo oko stoke, takav je život u selu. Doduše, ne žalimo se, to smo izabrali i volimo, pa nam za ovu priliku ni malo nije bilo žao da bika ispečemo u dvorištu. Od stoke smo i skućili, pa kažu, to je i berićetno - pričaju Relja i Radivojka.

Dok su mlađi dočekivali goste, stogodišnji Petar je sedeo pod šatrom i uživao u atmosferi.
- Puno mi je srce, svi ste mi dragi. Ovo treba svako da doživi! Puno šta pamtim, i dobro, i loše, nikada vremena nisu bila laka, pa ni sad, ali čovek uvek mora da bude borac. Ponosan sam na sve i ni za čim ne žalim - reče nam starina Petar.

Foto: B.I./V.Despić

I vo na ražnju!

 

Prvo je rođendanske svećice oduvao najmlađi slavljenik Nemanja, pa deda Relja, a na kraju i Petar i to uz kakvu pesmu! 

Evo kako je to izgledalo: 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Naš narod je uvek podržavao državnu zajednicu s Crnom Gorom! Crnogorci su bili zavedeni pričama da će im nezavisnost doneti nešto dobro! (VIDEO)
Live TV

Naš narod je uvek podržavao državnu zajednicu s Crnom Gorom! Crnogorci su bili zavedeni pričama da će im nezavisnost doneti nešto dobro! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da Srbija nikada nije ništa učinila protiv Crne Gore, već je bilo upravo suprotno, Crna Gora se ogrešila o Srbiju. Vučić je, govoreći na konferenciji za novinare na samitu Procesa Brdo-Brioni koji se održava u Tivtu, rekao da se Srbija ne meša u unutrašnju politiku suseda, uključujući Crnu Goru i da mu je potpuno svejedno ko će tamo da formira Vladu. Ovim povodom, gosti "Info dana" bili su narodni poslanik Stefan Krkobabić i član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije Radovan Arežina.

09.10.2024

16:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Nauka