• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Z. I.

10.10.2024

16:54

Ovde đaci gaje voće i povrće, prave i pivo, a sad im je stigla moćna mašina!

Grad Zrenjanin

Vesti

Ovde đaci gaje voće i povrće, prave i pivo, a sad im je stigla moćna mašina!

Podeli vest

Učenici srednje Poljoprivredne škole u Zrenjaninu dobili su "moćnu mašinu" koja će im pomoći da budu što bolji u praktičnoj nastavi!

Škola je, naime, dobila savremen traktor, marke "zoomlion" u vrednosti šest miliona dinara, od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i grada Zrenjanina
Đaci obrađuju 80 do 100 hektara zemlje, koliko je povereno njihovoj školi.

Foto: Grad Zrenjanin

Mala đačka ekonomija

 

Nemanja Ivanović, pomoćnik pokrajinskog sekretara i zamenik gradonačelnika Zrenjanina,  Saša Santovac, prilikom posete školi, istakli su da je traktor namenjen učenicima koji se u ovoj školi obrazuju na smerovima poljoprivredni tehničar i rukovalac poljoprivrednom tehnikom, ali će se sa njegovim radom upoznati i proći obuku i učenici sa drugih smerova. 
Domaćin, direktor Poljoprivredne škole, Vladimir Popov naglasio je da traktor ovakve snage i performansi škola do sada nije imala.

Foto: Grad Zrenjanin

Stigao i traktor

 

- Traktor ima navigaciju i autopilota, pa će naši učenici imati priliku da se upoznaju s tim tehnološkim inovacijama i načinom rada, što je u skladu s novim planovima i programima u nastavi za poljoprivredne proizvođače i za poljoprivredne tehničare mehanizacije - uz zahvalnost, istakao je direktor Popov i napomenuo da je pretprošle godine školu pohađalo 390 učenika, prošle godine 410, a ove školske godine upisano ih je 440, što je najbolji pokazatelj truda i rada svih njegovih kolega profesora.

Foto: Grad Zrenjanin

Imaju i plastenik

 

Poljoprivredna škola u Zrenjaninu, školuje učenike u četvorogodišnjim obrazovnim profilima tehničar hortikulture, poljoprivredni i veterinarski tehničar i u trogodišnjim profilima rukovalac poljoprivredne tehnike i cvećar - vrtlar.

Škola je ranije dobila deset miliona dinara za nabavku opreme za mini kraft pivaru, sa idejom da kroz poslovanje učeničke zadruge Zrenjanin dobije svoje pivo, koje će proizvoditi učenici, a trebalo bi da postane i zaštitni brend grada.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nema stabilne EU bez Srbije kao njene članice! Orban održao istorijski govor u Strazburu! (VIDEO)
Live TV

Nema stabilne EU bez Srbije kao njene članice! Orban održao istorijski govor u Strazburu! (VIDEO)

Viktor Orban održao je govor u Strazburu u zgradi Evropskog parlamenta u kome je pomenuo Srbiju. On je rekao da je naša zemlja ključna za Zapadni Balkan. Prema njegovim rečima, ključ sIgurnosti EU je u tome da se čitav Zapadni Balkan priključi EU i istakao je da će Balkan ostati nestabilna regija dokle god Srbija ne bude članica EU. Na ovu tremu u "Info jutru" govorio je Marko Blažić iz Centra za društvenu stabilnost. U program se uključio i Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba Slovenije.

10.10.2024

12:45

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Hitno saopštenje Šin beta i izraelske policije! (VIDEO)
Planeta

Hitno saopštenje Šin beta i izraelske policije! (VIDEO)

Izraelska policija i bezbednosna služba Šin Bet osujetili su zaveru petorice Arapa, inače izraelskih državljana, da izvrše napad automobilom bombom na šoping mol Azrieli u Tel Avivu, najveći tržni centar u Izraelu, pod zastavom terorističke grupe Islamska država, navodi se u zajedničkom saopštenju.

10.10.2024

14:50

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set