• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/I. M.

14.10.2024

19:06

Novinar iz Čačka preminuo je tokom pandemije koronavirusa radeći svoj posao - Danas je po njemu nazvan pres centar u ovom gradu

I. M.

Vesti

Novinar iz Čačka preminuo je tokom pandemije koronavirusa radeći svoj posao - Danas je po njemu nazvan pres centar u ovom gradu

Podeli vest

Na inicijativu čačanskih novinara, u Čačku je otvoren press centar koji nosi ime njihovog mladog kolege Miloša Lukića koji je preminuo u 35-oj godini od koronavirusa radeći svoj posao.

Otvaranju pres centra koji se nalazi u strogom centru Čačka, u zgradi Doma kulture, prisustvovali su njegovi roditelji, prijatelji, predstavnici gradske vlasti i kolege novinari, snimatelji i fotoreporteri.

Ideja o otvaranju pres centra jeste potekla od novinara, ali je Grad snosio sve troškove otvaranja, počev od adaptacije pa do opremanja prostora. 
U ime porodice novinara Lukića na ovom gestu se zahvalila njegova majka Mira. 

 

Foto: I. M.

 

- Želela bih da se kroz rad, vas njegovih kolega, produži sećanje na njega, njegovu profesiju i grad Čačak, koji je mnogo voleo i zbog koga se i vratio iz Beograda, posle šest godina – rekla je Lukićeva majka.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović otvorio je pres centar ističući da je Miloš Lukić pokazivao izuzetnu profesionalnost u svom poslu i da je Grad Čačak imao želju, ali i obavezu da mu se oduži.

Foto: I. M.

Otvaranju pres centra prisustvovao je i gradonačelnik Čačka Milun Todorović

 

- Miloš je uvek bio na visini zadatka. Tokom epidemije virusa korona bio je sa nama i u bolnici i Domu zdravlja, na terenu je radio profesionalno. Iako je bio mlad, imao je iskustva i sjajno je obavljao svoj posao. Na inicijativu njegovih kolega, a zahvaljujući, pre svega, porodici, koja je bila saglasna sa ovom idejom sada smo dobili jedan lep prostor, prvi ovakav u našem gradu. On je namenjen svim našim lokalnim medijskim kućama, ali i novinarima koji poslom dolaze u Čačak, da bi imali odakle da u svoje redakcije brzo i kvalitetno pošalju izveštaje – rekao je gradonačelnik Todorović.

Uz prethodnu najavu, građani i novinari ovaj prostor mogu da koriste besplatno.
Na otvaranju se prisutnima obratila i novinarka Gordana Injac, podsećajući da je Miloš Lukić  bio najkompletniji novinar među kolegama, podjednako stručan, brz i tačan kako u štampanim tako i u elektronskim medijima, što je inače retkost.

Foto: I. M.

Miloša niko ne zaboravlja - kolege sa članovima porodice Miloša Lukića

 

- Naša ideja je bila da otvaranjem press centra "Miloš Lukić", Čačak dobije mesto koje mogu da koriste svi građani, bez obzira na versku, nacionalnu, političku ili bilo koju drugu pripadnost. Svi koji žele da održe konferenciju za medije, jer iz nekog razloga imaju potrebu da se obrate javnosti, ubuduće to mogu učiniti u ovom prostoru. Mogu da ga koriste i svi novinari, a naročito naše kolege iz drugih gradova i država koji u Čačak dolaze zbog obavljanja svojih novinarskih zadataka – rekla je Injac.
Miloš Lukić je preminuo 25. novembra 2020. godine u bolnici "Dragiša Mišović" u Beogradu tokom pandemije korona virusa, u svojoj 35. godini. Ceneći njegovu profesionalnu izuzetnost, čačanski novinari su u proteklom periodu inicirali oslikavanje murala s njegovim likom, kao i dodelu priznanja prilikom obeležavanja Dana grada, nagrade koja mu je dodeljena posthumno. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Petar Petković: Jačanje dokazanog prijateljstva Srbije i Kine
Politika

Petar Petković: Jačanje dokazanog prijateljstva Srbije i Kine

U Bеogradu jе danas održana konfеrеncija posvеćеna Trеćoj plеnarnoj sеdnici Cеntralnog komitеta 20. Kongrеsa Komunističkе partijе Kinе na kojoj sе prisutnima obratila šеfica kinеskе dеlеgacijе, član Cеntralnog komitеta KPK i dirеktor Državnе komisijе za rеformu javnog sеktora Li Sjaosin, kao i član Prеdsеdništva Srpskе naprеdnе strankе dr Pеtar Pеtković, uz učеšćе i ambasadora Narodnе Rеpublikе Kinе u Srbiji njеgovе еksеlеncijе Li Minga, prеdstavnika Socijalističkе partijе Srbijе Ivicе Radovića i naučnog prеdstavnika Instituta za mеđunarodnu politiku i privrеdu Alеksandra Mitića.

14.10.2024

19:12

TV

Sukobi u svetu počinju da prete i Balkanu? Srpski narod koji živi bilo gde van matice uzurpiran je i mučen!
Live TV

Sukobi u svetu počinju da prete i Balkanu? Srpski narod koji živi bilo gde van matice uzurpiran je i mučen!

Uprkos svim mirovnim konferencijama,, svet i dalje srlja ka kolapsu. Sukobi su sve veći, a za to vreme mi se trudimo koliko možemo da sve to izbegnemo. Balansiramo koliko možemo da ne bismo postali deo tog haosa koji je sve veći i sve širi. Da li ćemo uspeti da sprečimo "zapaljivanje" Balkana, a čini se da velike sile baš to hoće. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su prof. dr Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije, pukovnik u penziji MIloje Pršić i Marko Šćepanović, savetnik potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova.

14.10.2024

20:05

Srbija za korak bliža Evropskoj uniji! Balkan ima ključne resurse koji nedostaju zapadnim zemljama! (VIDEO)
Live TV

Srbija za korak bliža Evropskoj uniji! Balkan ima ključne resurse koji nedostaju zapadnim zemljama! (VIDEO)

Danas je održan Samit Berlinskog kongresa. Region zapadnog Balkana trebalo bi što pre pripojiti Evropskoj uniji! Srbiju je na Samitu predstavljao premijer Miloš Vučević koji je imao brojne sastanke sa nekoliko lidera zemalja. Na ovu temu u "Info danu" govorili su analitičar Veljko Jovanović i dopisnik "Politike" iz Severne Makedonije Željko Šajn. Uživo u program javio se i politikolog Andreja Lović koji je komentarisao na koji način je nemačka javnost reagovala na ovaj samit.

14.10.2024

16:33

Hronika

U Beogradu saslušano sedam svedoka zbog nestanka Ane Knežević! Majka Davida Kneževića odbila da odgovori na jedno pitanje!
Hronika

U Beogradu saslušano sedam svedoka zbog nestanka Ane Knežević! Majka Davida Kneževića odbila da odgovori na jedno pitanje!

U istrazi koju FBI vodi protiv srpskog državljanina Davida Kneževića zbog nestanka njegove supruge Ane Knežević 2. februara u Madridu, Više javno tužilaštvo u Beogradu je po zamolnici kolega iz Sjedinjenih američkih država do sada saslušalo nekoliko svedoka i naložilo analizu baznih stanica, kako bi se utvrdilo kretanje osumnjičenog u vreme nestanka njegove supruge.

14.10.2024

19:46

Dačić dočekao naše spasioce iz BiH! Svi su se vratili živi i zdravi, čestitam im i zahvaljujem na humanosti i herojstvu! (FOTO/VIDEO)
Hronika

Dačić dočekao naše spasioce iz BiH! Svi su se vratili živi i zdravi, čestitam im i zahvaljujem na humanosti i herojstvu! (FOTO/VIDEO)

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić dočekao je večeras u Loznici pripadnike Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije MUP-a, koji su bili angažovani u Bosni i Hercegovini radi pružanja pomoći nakon katastrofalnih bujičnih poplava i klizišta u toj zemlji.

14.10.2024

19:08

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Nauka