• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: večernji list

02.10.2020

12:40

Ribari ugledali kako nešto pluta u moru: Mislili su da je drvo, ali se ispostavilo da je žena - ONO ŠTO IM JE ISPRIČALA OSTAVILO IH JE BEZ REČI

Estrada

Ribari ugledali kako nešto pluta u moru: Mislili su da je drvo, ali se ispostavilo da je žena - ONO ŠTO IM JE ISPRIČALA OSTAVILO IH JE BEZ REČI

Podeli vest

Dvojica kolumbijskih ribara su iz mora ovog vikenda izvukli ženu. Vrlo brzo su saznali da je žena koju su spasili nestala pre dve godine, i da njena porodica nije imala nikakve informacije o njoj za to vreme.

Snimak spašavanja koju su objavili lokalni mediji prikazuju Anđeliku Gaitan kako pluta dva kilometra od obale gde je poslednji put viđena. Nesretna 46-godišnjakinja toliko je bila slaba da je jedva mogla da progovori. Ribar Ronaldo Visbal prvo joj se obratio na španskom, potom na engleskom pokušavajući vidi razume li ga žena.  
Dvojica ribara Ronaldo i Gustavo u prvom trenutku mislili su da je komad drva u moru, sve dok ona nije digla ruku pokušavajući da ih dozove. Iako su pokušavali da komuniciraju s njom, nije im uspelo jer je ona počela da plače. 

- Ponovo sam rođena. Bog nije želeo da umrem - rekla im je, prenosi Miror. 

Kad su je doveli na obalu, vrlo brzo otkriven je njen identitet.  Ženina porodica nije znala gde je ona poslednje dve godine niti su imali ikakve informacije o njoj sve dok nije izvučena iz mora nedaleko od grada Puerto Kolumbija. Gde je bila poslednje dve godine, sad je predmet policijske istrage.  
Ona je rekla lokalnim medijima da je 20 godina trpela nasilje u vezi sa svojim partnerom. Ispričala je da je pobegla nakon što ju je on pokušao ubiti. Neko vreme je živela u gradu Barankili. Međutim, vrlo brzo njen dom postalo je sklonište za beskućnike gde je upala u tešku depresiju. 


- Našla sam se na obali i odlučila sam da se bacim u more u nadi da će me uzeti i da će ova noćna mora uskoro prestati - kazala je.  
Pre nego što su je spasili, bila je u moru osam sati.  Njena kćerka Alehandra rekla je da tvrdnje njene majke o nasilnom partneru nisu istina i da ona i sestra sad sakupljaju novac kako bi se njihova majka vratila kući. Lokalni mediji preneli su tvrdnje Anđalike Gaitan koja kaže da ju je njena porodica napustila nakon što je postala žrtva nasilja. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija