• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic nedelje/informer.rs

07.03.2021

08:59 >> 09:04

Tako je govorio BORIS KOMNENIĆ: SAVEST je JEDINI pouzdan čovekov POSED!

Estrada

Tako je govorio BORIS KOMNENIĆ: SAVEST je JEDINI pouzdan čovekov POSED!

Podeli vest

Boris Komnenić, proslavljeni glumac koji je preminuo danas u 64. godini, tumačio je pre jednu deceniju na sceni Narodnog pozorišta lik Dezmonda Mortona u komadu ‘Državni službenici’ Ronalda Harvuda i tom prilikom za “Blic nedelje” govorio o “moralu koji više ne stanuje ovde”, ćorsokaku u koji vodi odsustvo savesti…

- Harvud se uvek bavi suštinskim temama. Ovoga puta to je pitanje savesti, a unekoliko i morala jer jednog bez drugog nema. No, pitanje savesti je, sva je prilika, vrlo aktuelno. Pitanje savesti… odnosno, do koje mere čovek može da ide a kada ipak mora da postupi po savesti. Ima ta maestralna rečenica koju izgovara lik koji igram a glasi - savest je jedini pouzdan čovekov posed - govorio je Boris Komnenić.

Odsustvo savesti veoma košta, dodao je glumac, ako ne odmah a ono sigurno kasnije.

Foto: Printscreen You Tube

- Prisustvo savesti i morala, njihovog poštovanja, ostavlja mogućnost da se nešto kvalitetno desi a odsustvo garantuje da se ništa kvalitetno neće desiti - naglasio je Komnenić.

Lako se nađe izgovor

Na pitanje gde je granica između onoga što je legitmna borba za egzistenciju i onga što je pad ispod crte morala, savesti, glumac je zapazio:

- Nema sumnje da se ta granica, ako se o njoj uopšte više može govoriti, stalno ruši. A lako se nađe izgovor. U ime ne znam čega ajd’ da pomerimo, pa zatim u ime nečeg drugog... i onda sve ode dođavola. Čovek bi jednostavno trebalo da se trudi da taj prag doživljaja bude nizak i da se reaguje na prvokaciju nižeg intenziteta. Jer, jer ako se na njih ne reaguje onda se otvara ogroman prostor, ubrzo se ne reaguje više ninašta. I onda sve može i eto nas pred vratima pakla.

PUTUJ SA ANĐELIMA, ANĐELE NAŠ DOBRI! Glumci se opraštaju od Borisa Komnenića - njihove reči teraju SUZE NA OČI! /FOTO/

BORISA KOMNENIĆA je proslavio 'BOLJI ŽIVOT', ali je GUZU trebalo da glumi NEKO DRUGI!

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija