• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.04.2021

08:28 >> 08:36

DRAGI BAKI, POČIVAJ U MIRU I NEKA TE ANĐELI ČUVAJU! Estrada se oprašta od čuvenog kompozitora /VIDEO/FOTO

Estrada

DRAGI BAKI, POČIVAJ U MIRU I NEKA TE ANĐELI ČUVAJU! Estrada se oprašta od čuvenog kompozitora /VIDEO/FOTO

Podeli vest

Naš poznati klavijaturista, kompozitor i aranžer Aleksandar Banjac iznenada je preminuo u 45. godini. Od poznatog muzičara opraštaju se srpske estradne zvezde

 - U šoku sam. Dragi Baki, počivaj u miru i neka te anđeli čuvaju -  napisao je pevač Saša Kovačević na Instagramu. 

 - Bože dragi, zašto? Počivaj u rajskom naselju brate moj i ako se nismo poznavali dobro, stalno sam iščekivao naš muzički susret! Mnogo smo izgubili! Jako sam tužan!! Saučešće porodici!  - napisao je na pomenutoj mreži šokiran Nikola Rokvić, a od Aleksandra se oprostila i pevačica Jelena Tomašević.

 

 

“Stoj! Nisam znala da ti kažem, mili moj. Počivaj u miru, dragi Baki. Ne mogu da verujem da ovo pišem…”, napisala je u neverici na svom Instagram profilu uz snimak sa svog koncerta na kojem je Aleksandar prati.

 

 

Bane Opačić ser oprostio na društvenoj mreži Fejsbuk:

 - Zbogom naš dobri maestro.. tvoju muziku je poželeo neko tamo gore pa nam te je ukrao  -  napisao je Bane.

 

 

Nigor Lazić, Željko Samardžić, Marija Kilibarda su se oprostili na Instagramau.

Foto: printscreen

Tekst potpisa

 - A zašto ti Baki dragi, zašto? Takav čovek, vanserijski muzičar, pa ovo više nema smisla, ovo nije u redu -  napisao je on, a Marija Kilibarda je dodala:

 - Ovo je strašno - napisala je ona.

Foto: printscreen

Pevač Nenad Knežević Knez se oprostio od kompozitora:

  - Tuga i neverica, odlaze nam najbolji, Zbogom maestro, zbogom dobri moj, počivaj u miru i neka te anđeli čuvaju  pisalo je u objavi.

Banjac je rođen 22. decembra 1976. godine u Ćupriji.Srednju muzičku školu “Isidor Bajić” završio je u Novom Sadu, a potom je upisao Akademiju umetnosti, muzički odsek Kompozicije u klasi Milana Mihajlovića i Slavka Šuklara.

U prvoj polovini ’90-ih član sastava “Revir”, potom od 1996. klavijaturista veoma uspešnog novosadskog fank/r&b benda “Colibri” sa kojim je obišao celu zemlju. Poslednjih nekoliko godina stalni je član grupe Tanje Jovićević – “Oktobar 1864”. Kao studijski muzičar, klavijaturista/aranžer svirao je na preko 40 albuma pop muzike (Goca Tržan, Tanja Banjanin, Xenia, Elvis J.Kurtović…).

 

 

Zdravku Čoliću se pridružio 2007, na trećem koncertu na beogradskoj “Marakani”. Od ostalih saradnji izdvajaju se one sa Dinom Dvornikom, Vladom Georgievim, Aleksandrom Radović, Jelenom Tomašević…

Bio je u braku sa Jelenom sa kojom je dobio Anu i Dušana.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17