• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

17.06.2021

00:23

BIO JE PROŠLOST, SADAŠNJOST I BUDUĆNOST NAŠE MUZIKE: Ovako je Novica Zdravković govorio o bratu Tomi!

Printscreen You Tube

Estrada

BIO JE PROŠLOST, SADAŠNJOST I BUDUĆNOST NAŠE MUZIKE: Ovako je Novica Zdravković govorio o bratu Tomi!

Podeli vest

Novica Zdravković, brat poznatog pevača Tome Zdravkovića, preminuo je u KBC Zvezdara u 74. godini.

Kada je Toma Zdravković u rodnom selu u Pečenjevcu dobio spomen ploču i spomenik u centru Leskovca, brat velikog umetnika, pevač Novica Zdravković rekao je da je to pravi način da se Tomi oda priznanje kao umetniku.

- Toma je prošlost, sadašnjost i budućnost naše muzike i ovo ujedno predstavlja priznanje celoj našoj branši - rekao je tada Novica Zdravković i dodao:

- Jedna je stvar biti popularan pevač, a moj brat je bio više od toga. Njegove pesme su voleli čak i oni koji nisu pokazivali naklonost prema narodnoj muzici. Kolege su ga neizmerno poštovale. Sećam se, bio sam jednom prilikom sa njim na sarajevskoj televiziji. Posle emisije, u foajeu su ga sačekali Dino Merlin, Halid Muslimović i Duško Kuliš, koji su došli samo da ga pozdrave.

Foto: Printscreen You Tube

Novica Zdravković

- Tomine nezaboravne hitove rado su slušale i njegove kolege, a on je posebno voleo pesme Harisa Džinovića. Toma Zdravković je bio autentična ličnost jednog vremena. Nije pridavao veliki značaj materijalnim stvarima, živeo je za pesmu, društvo i kafanu, a omiljena mu je bila „Mažestik“, gde je imao apartman, pa se dešavalo da po nedelju dana ne ode kući. Ipak, večita inspiracija bile su mu žene.

- Toma je bio zaljubljive prirode, ali je to, jednostavno, išlo uz njegov stil života - rekao je tada Novica.

- Sigurno ne bi bio toliko kreativan da se nije lako zaljubljivao. Toliko je voleo žene, da sam imao utisak da je želeo da sve budu njegove. Bio je uporan i nikada nije odustajao. Imao je stila. Živeo je 500 na sat. Svaki dan svog života proživeo je punim plućima. Bio je svestan svoje pevačke veličine i da će ga njegove pesme nadživeti. Pravi Toma Zdravković bio je Toma kao kafanski pevač. Ko ga je poznavao takvog, može da kaže da je znao pravog Tomu - rekao je tada pevač.

Podsetimo, Novica Zdravković je skoro dve decenije vodio bitku sa opakom bolešću - kancerom bešike.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija